x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ξυπνάει ο «εφιάλτης» της ρήτρας αναπροσαρμογής με μπλε, πράσινα και πορτοκαλί τιμολόγια – Τι είναι το καθένα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Ξεπαγώνει» ο εφιάλτης της ρήτρας αναπροσαρμογής καθώς από 31 Δεκεμβρίου επανέρχεται το… χρηματιστήριο στα τιμολόγια ρεύματος, αφού τα έκτακτα μέτρα για την ενεργειακή κρίση θα αποτελούν παρελθόν. Όλα αυτά σε περιβάλλον ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό το μήκος κύματος, αλαλούμ αναμένεται και στον νέο σχεδιασμό των τιμολογίων καθότι θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες, που θα διαφοροποιούνται με τα αντίστοιχα χρώματα. Η εταιρεία θα πρέπει να τα γνωστοποιήσει μέσα στον μήνα Νοέμβριο και ο κάθε καταναλωτής καλείται να αποφασίσει εάν θα δεχτεί ή όχι το νέο τιμολόγιο, εντός 30 ημερών.

Μπλε, τα σταθερΑ

Αφορά προϊόντα σταθερής τιμής ορισμένου χρόνου και σταθερής τιμολόγησης κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης σύμβασης.

ΠρΑσινα, τα κυμαινΟμενα

Στα πράσινα η τιμή προκύπτει από υπολογιστικό τύπο ο οποίος συνδέεται με δείκτες της χονδρεμπορικής αγοράς και ανακοινώνεται ή πριν από την εφαρμογή της  ή απολογιστικά δύο μήνες μετά τον μήνα κατανάλωσης.

ΠορτοκαλΙ

Αφορά προϊόντα δυναμικής τιμολόγησης που παρέχουν κυμαινόμενη χρέωση προμήθειας σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της τιμής στις αγορές άμεσης παράδοσης  και τα οποία προσφέρονται σε καταναλωτές που έχουν έξυπνο μετρητή.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Καθημερινή» η ενημέρωση από τους προμηθευτές θα είναι διακριτή, έντυπη ή ηλεκτρονική, ενώ η αποδοχή του καταναλωτή θα θεωρείται δεδομένη εφόσον δεν την αρνηθεί μέσα σε 30 ημέρες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software