x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Υπαινιγμοί Πούτιν για τη μοιραία πτήση του Πριγκόζιν – Σφοδρές αντιδράσεις από τη Wagner

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ένα καυστικό σχόλιο του Ρώσου προέδρου, ΒλάντιμιρΠούτιν στο φόρουμ Βαλντάι για τις πιθανές αιτίες της έκρηξης του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Πριγκόζιν, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των μισθοφόρων της Wagner.

Τι είπε ο Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος προσπάθησε να αποκρούσει τις αιτιάσεις ότι το αεροπλάνο του Πριγκόζιν έπεσε γιατί δέχθηκε εξωτερικά πυρά. Μιλώντας για τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και ο Ντμίτρι Ούτκιν, ο Πούτιν είπε: «Στα σώματα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα, βρέθηκαν θραύσματα χειροβομβίδων. Δεν υπήρξε καμία εξωτερική πρόσκρουση στο αεροπλάνο». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς δεν έγινε καμία εξέταση για να διαπιστωθεί η παρουσία αλκοόλ ή ναρκωτικών στο αίμα των θυμάτων… ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι μετά τα γνωστά γεγονότα που συνέβη στην εταιρεία της Αγίας Πετρούπολης, η FSB ανακάλυψε όχι μόνο 10 δισεκατομμύρια μετρητά, αλλά και 5 κιλά κοκαΐνης».

Ουσιαστικά, ο Ρώσος πρόεδρος αφήνει κάτι παραπάνω από υπονοούμενο – το λέει στην πραγματικότητα – ότι ο Πριγκόζιν, ο Ούτκιν και οι άλλοι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο ήταν μεθυσμένοι ή υπό την επιρροή ναρκωτικών, και ίσως προκάλεσαν μόνοι τους την πτώση του αεροσκάφους, επειδή δεν πρόσεχαν με τις χειροβομβίδες, που έσκασαν στα χέρια τους και έριξαν το αεροπλάνο.

Οι αναφορές των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ

 

Η επίσημη εκδοχή που έδωσε ο Πούτιν για τη συντριβή του αεροσκάφους στην περιοχή του Τβερ συμπίπτει με αυτή που είχαν διατυπώσει έντονα τα φιλοκυβερνητικά κανάλια Mash και Moskovsky Komsomolets. Το Mash έγραψε ότι στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν φορητά όπλα, πυρομαχικά και χειροβομβίδες: «Λόγω αυτής της ανακάλυψης, η έρευνα προσανατολίζεται σε μια άλλη εκδοχή: ‘απρόσεκτος χειρισμός πυρομαχικών’».

Σχετικά με το Moskovsky Komsomolets, ήδη μισή ώρα μετά τη συντριβή, ο Ρώσος κρατικός προπαγανδιστής Γιούρι Κνούτοφ το είπε έξω από τα δόντια: «Ίσως, εν μέσω έντονου καυγά, κάποιος πέταξε μια χειροβομβίδα, η περόνη βγήκε κατά λάθος και έγινε έκρηξη». Η άποψη αυτή έγινε πολύ δημοφιλής στους φιλοκυβερνητικούς κύκλους.

Φήμες για κοκαΐνη

Μετά ήρθε η Fontanka, ένας ιστότοπος με έδρα την Αγία Πετρούπολη που διέδωσε την είδηση ότι πέντε κιλά «λευκής σκόνης» βρέθηκαν στο γραφείο του Πριγκόζιν στην πόλη. Όλα τα διαδικτυακά κανάλια κοντά στη Wagner απέρριψαν τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι η ουσία δεν ήταν ναρκωτικά αλλά… απορρυπαντικό. Επίσης, καταρρίφθηκε η πληροφορία ότι δεν ήταν στα γραφεία του Πριγκόζιν, ούτε στο σπίτι του, με αποτέλεσμα η Fontanka να «κατεβάσει» την είδηση.

Χολή από «βαγκνερικούς»

Ο καταιγισμός κρατικής παραπληροφόρησης κορυφώνεται πλέον με το γεγονός ότι είναι πλέον ο ίδιος ο Πούτιν που την εκτοξεύει. Στα διαδικτυακά κανάλια και τις συνομιλίες ατόμων κοντά στη Wagner σχολιάζεται έντονα το γεγονός αυτό. Το «Grey Zone», το κύριο κανάλι των «βαγκνερικών», αναφέρεται με σαρκασμό στο επεισόδιο: «Κάνουν ενέσεις ναρκωτικών και εκρήγνυνται στον αέρα. Χωρίς καν να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι ανακαλυφθείσες συσκευασίες περιείχαν σκόνη που έμοιαζε με ναρκωτικές ουσίες και ότι οι πράκτορες της FSB τις επέστρεψαν ακόμη και μετά από εξέταση».

Ένα άλλο «βαγκνερικό» κανάλι, το «Arbat», γράφει: «Σύντομη περίληψη: η πιο ετοιμοπόλεμη μονάδα στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας διοικούνταν από αλκοολικούς και τοξικομανείς που, ως επαγγελματίες στρατιώτες, δεν γνώριζαν τους κανόνες χειρισμού χειροβομβίδων. Ωστόσο, ο ρωσικός λαός θα θυμάται για πάντα διαφορετικά».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software