x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι προβλέψεις για τα ποσοστά στο Δήμο Αθηναίων χωρίς να αποκλείεται το μεγάλο “μπαμ” στον δεύτερο γύρο

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς η αντίστροφη μέτρηση εκπνέει την Κυριακή. Οι κάλπες θα στηθούν για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών, αφού μετά τη διπλή αναμέτρηση για τις Εθνικές Εκλογές, έρχονται οι αναμετρήσεις για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές.

Τα βλέμματα, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, στρέφονται προς τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους. Ειδικότερα στην Αθήνα, όπου παραδοσιακά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν είναι μακριά το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γύρου, με αρκετούς υποψηφίους να παρουσιάζουν ανοδική τάση.

Στην τελευταία έρευνα της Prorata, για λογαριασμό του Attica TV, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει προβάδισμα με 38%, ενώ ακολουθεί ο Κώστας Ζαχαριάδης με 14,5%. Ο Χάρης Δούκας έπεται με 9%, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης συγκεντρώνει 8,5% καταγράφοντας αύξηση στα ποσοστά σε σχέση με τις πρώτες δημοσκοπήσεις. Στο 8,5% και το ποσοστό του Νίκου Σοφιανού, ενώ ο Κώστας Παπαδάκης λαμβάνει 5,5%.

Μεγάλο, όμως, είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο ανέρχεται στο 15,5%. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει ένας δεύτερος γύρος με αντίπαλο… έκπληξη για τον Κώστα Μπακογιάννη.

 Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως σε σχέση με την πρώτη έρευνα που είχε δημοσιεύσει η Prorata για τον Δήμο Αθηναίων, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι έχουν σημειώσει πτώση τα ποσοστά Μπακογιάννη καθώς τότε συγκέντρωνε 42,5%. Μισή μονάδα κάτω είναι και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χάρης Δούκας είναι σταθερός ενώ αυξημένο είναι το ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη. Στα ίδια επίπεδα, κυμαίνονται οι Νίκος Σοφιανός και Κώστας Παπαδάκης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software