x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βαρθολομαίος: Κατακρίνει τους γάμους των ομοφυλοφίλων αλλά στέλνει συγχαρητήρια στον Κασσελάκη για την εκλογή του

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κατακριτέες και καταδικαστέες εφευρέσεις, έχει χαρακτηρίσει τη συμβίωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τασσόμενος κατά κάθε τέτοιας πρωτοβουλίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 από την Εσθονία όπου βρέθηκε ο Παναγιώτατος είπε πως για την Εκκλησία «…είναι άγνωστοι και κατακριτέαι συζυγίαι μετ’ ατόμων του ιδίου φύλου, καταδικάζονται δε αι σύγχρονοι εφευρέσεις των λεγομένων «συμφώνων συμβιώσεως», τα οποία είναι απόρροια αμαρτίας και ουχί κατά νόμον χαράς, ενεργειών κατά τας οποίας αι θήλειαι «μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν, ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες».

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω φράση από την Προς Ρωμαίους Επιστολή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ούτε λίγο ούτε πολύ «αφόριζε» κάθε σχέση μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου κάνοντας λόγο για αμαρτία και πλάνη που έρχονται ενάντια στη φύση. 

Ήταν η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε μια τόσο σαφή και απόλυτη αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα καλώντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς την Κυβέρνηση της Εσθονίας να μην προχωρήσει σε νομιμοποίηση της συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.

Να όμως που 10 χρόνια μετά η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως της Ελλάδος Εξοχ. κ. Στέφανο Κασσελάκη, με την οποία του εύχεται η ηγεσία του ως επί κεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και η όλη πολιτική του δράση, “να προάγουν τα συμφέροντα της Ελλάδος και του προσφιλούς εις ημάς λαού της και να είναι συμβολή εις την σταθερότητα εν τη περιοχή και εις την επικράτησιν της ειρήνης εν τω κόσμω, υπέρ της οποίας αδιαλείπτως εύχεται η Εκκλησία.”

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software