Γράφτηκε στις .

Τζόνσον: Θα ζητήσει εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Πιέσεις για να πραγματοποιηθούν εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου θα ασκήσει ο Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καθυστέρησης του Brexit και ότι «η καθυστέρηση αυτή θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ καιρό», διότι η ΕΕ θα ανταποκριθεί στο αίτημα του κοινοβουλίου και θα συμφωνήσει για παράταση, παρόλο που ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος.

Η ΕΕ αναμένεται να δώσει την ετυμηγορία της για την καθυστέρηση του Brexit για τρεις μήνες, ή λιγότερο χρόνο, την Παρασκευή. Σε επιστολή του προς τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο κ. Τζόνσον λέει ότι η "προτιμώμενη επιλογή" του είναι μια σύντομη αναβολή «ας πούμε μέχρι τις 15 ή στις 30 Νοεμβρίου». Σε αυτή την περίπτωση, γράφει, θα προσπαθήσει να πάει εκ νέου τη συμφωνία του μέσω του Κοινοβουλίου, με την υποστήριξη του Εργατικού Κόμματος. Εάν, όπως είναι ευρέως αναμενόμενο, η παράταση της ΕΕ για το Brexit πάει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ο κ. Τζόνσον αναφέρει ότι θα πάει στη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα και θα ζητήσει εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο χρόνο για να ελέγξουν τη νομοθεσία αν πραγματοποιηθούν εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου. Η προκήρυξη εκλογών, ωστόσο, δεν είναι στο χέρι του Μπόρις Τζόνσον, καθώς χρειάζεται τη στήριξη των Εργατικών για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων της Βουλής των Κοινοτήτων, προκειμένου να εγκριθεί το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

Ερωτηθείς τι θα κάνει εάν οι Εργατικοί αρνηθούν να ψηφίσουν για τις εκλογές είπε: «Θα κάνουμε καθημερινά εκστρατεία για να απελευθερωθεί ο λαός αυτής της χώρας από την υποταγή σε ένα Κοινοβούλιο που έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητά του».

Εκλογές, Δηλώσεις, Brexit , Τζόνσον, Σενάρια