Τι απαντούν οι Έλληνες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ακρίβεια και τον Κασσελάκη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απαισιόδοξοι για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για την ακρίβεια παρουσιάζονται οι πολίτες σύμφωνα με το Β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open.

Οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση ρωτήθηκαν για τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης κατά 55,2% δεν είναι αποτελεσματικά, ενώ το 35%, των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι μερικώς αποτελεσματικά.

Στην  αξιολόγηση των μέτρων το 8.1% των ερωτώμενων σημειώνει ότι, η κυβέρνηση έχει λάβει περισσότερα μέτρα απ’ ότι της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, 27.5% ότι είναι όσα αντέχει, ενώ υπάρχει ένα 55,6% που λέει ότι, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, είναι λιγότερα από αυτά που της επιτρέπει η οικονομία.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν και για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το 40,3% είπε ότι οι συνομιλίες ήταν θετικές και το 42,3% αρνητικές, μάλλον αρνητικές.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ένα 9.7% των ερωτώμενων αξιολογεί ότι, οι συζητήσεις θα καταλήξουν σίγουρα ή μάλλον υπέρ της Ελλάδας, με ένα 24% να απαντά ότι, σίγουρα ή μάλλον ο μεγάλος ευνοημένος θα είναι η Τουρκία.

Η δημοσκόπηση ασχολήθηκε και με το πρόσωπο των τελευταίων ημερών τον Στέφανο Κασσελάκη. Η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,1%, εκ των οποίων το 20.8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες.

Οσον αφορά στην πλημμύρες οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Κατά 47.9% οι πολίτες υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.

TAGS: