Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο μέρος της «γιορτής του Ίωνος 2019»

73051042_904271226623970_621502383574220800_n.jpg
0
0
0
s2smodern

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το δεύτερο μέρος της «γιορτής του Ίωνος 2019» από την Επιτροπή Ενημερώσεως Επί των Εθνικών Θεμάτων(ΕΕΕΘ) . Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Στον φιλόξενο χώρο του Polis Art Café και παρόλο το δύσκολο της ώρας, οι φίλες και φίλοι τίμησαν για μια ακόμη φορά αυτή τη γιορτή της μνήμης και του πνεύματος του Ίωνα Δραγούμη σε μια Ελλάδα που αγωνίζεται ν’ αντέξει και να κρατηθεί όρθια από τους πολλούς και πολυποίκιλους κλυδωνισμούς που την κατατρέχουν. Η εκδήλωση αποτελούνταν από δυο θεματικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και επίκαιρες. Στην πρώτη θεματική με τίτλο ««ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Δράσις καί ἐπιρροές» μίλησαν οι : - Ἰωάννης Κολοβός «Ι. Δραγούμης καί Δ. Βεζανῆς» - Ἀθανάσιος Κόρμαλης «Ἴων Δραγούμης καί πολιτική ἐπιθεώρηση» - Ἄνν Φαλτάιτς «Τό πρῶτο μνημόσυνο τοῦ Περικλῆ Γιαννόπουλου ἀπό τόν Μάνο Φαλ¬τάιτς καί τό φοιτητικό κίνημα τήν περίοδο τοῦ Κυπριακοῦ Ἀγώνα 1955-59 στήν Ἀθήνα» - Λουκᾶς Καρρᾶς «Ὁ Ζωγράφος Νῖκος Δραγούμης (ἀδελφός τοῦ Ἴωνα Δραγούμη)». Συντονιστής: Σπῦρος Δημητρίου Ἀντιπρόεδρος Ἐπιτροπής Ἐνημερώσεως ἐπί τῶν Ἐθνικῶν Θεμάτων.

Στη δεύτερη θεματική με τίτλο : «Μετά τίς Πρέσπες τί;» μίλησαν οι : Λεωνίδας Ἀποσκίτης, Δημοσιογράφος - Παρμενίων Λιβανίδης, Δημοσιογράφος – Διευθυντής Ἰνστιτούτου Κοινωνικῶν καί Πολιτικῶν Μελετῶν «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» - Γιάννης Κουριαννίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης. Ἐκδότης τοῦ περιοδικοῦ ΕΝΔΟΧΩΡΑ. - Πέτρος Νικολοῦ, Φοιτητής Νομικῆς, ἐκπρόσωπος Ἑλληνικῆς Ὀρθόδοξης Νεολαίας Συντονιστής: Παναγιώτης Λιάκος, Δημοσιογράφος.

Την επόμενη χρονιά το 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη και η ΕΕΕΘ με την ευκαιρία αυτή ανακοίνωσε στην εκδήλωση την πρόθεση της να πραγματοποιήσει μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τιμώντας αυτή την επέτειο.

Η ΕΕΕΘ ευχαριστεί για μια ακόμη φορά όλα τα μέλη της που βοήθησαν στην πραγμάτωση αυτής της εκδήλωσης, όλους τους ομιλητές για την συμμετοχή τους και τέλος τον παντα παρών και πολύτιμο σε πολλά Γιάννη Γιαννάκενα των Εκδόσεων «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», τον συνοδοιπόρο σε καθε προσπάθεια Βασίλη Στυλιανέση του ιστολογίου «ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ» για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης και τον Βασίλη Χατζηιακώβου του Polis Art Café για την φιλοξενία".

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ετικέτες: Γιορτή Επιτυχία Δραγούμης Γιαννάκεναςe-genius.gr ...intelligent web software