Εκτός στόχου οι πλειστηριασμοί

0
0
0
s2smodern

Πενιχρές παραμένουν οι επιδόσεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ως προς την υλοποίηση πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η εκπλήρωση του άτυπου στόχου, τον οποίο έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενόψει του stress test, που ξεκινά αύριο. Σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το σύνολο σχεδόν των φυσικών πλειστηριασμών που είχαν προγραμματισθεί τους προηγούμενους μήνες, αναβλήθηκαν είτε λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των συμβολαιογράφων επαρχίας είτε με πρωτοβουλία των τραπεζών, προκειμένου να διενεργηθούν σε ηλεκτρονική μορφή.

Περισσότεροι από 1.500 πλειστηριασμοί, που επρόκειτο να διενεργηθούν στα Ειρηνοδικεία, έχουν μεταφερθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς από αύριο, 21 Φεβρουαρίου, οι εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων θα διενεργούνται μόνο ηλεκτρονικά.

Για να αλλάξει η παραπάνω εικόνα και να επιτευχθεί ο στόχος, θα πρέπει το επόμενο δίμηνο να διενεργούνται με επισπεύδουσες τις τράπεζες περίπου 40 με 50 πλειστηριασμοί ημερησίως, όταν έως σήμερα έχουν γίνει μόλις 100-150 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνολικά. 

Πλειστηριασμοί, Τράπεζα, Ειρηνοδικεία