x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ - Ιβάν Σαββίδης: Πήρε το Λιμάνι του Βόλου μέσω ΟΛΘ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Λιμάνι του Βόλου πήρε ο Ιβάν Σαββίδης, σε μια νέα μεγάλη επένδυση, μέσω του ΟΛΘ.

Πόσα εκατομμύρια κόστισε το 67% των μετοχών του ΟΛΒ ΑΕ;

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ.

Το ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε τις τέσσερις δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής ποσοστού 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ.

Με συνολικό τίμημα 51 εκ. ευρώ ο Ιβάν Σαββίδης μέσω ΟΛΘ αποκτά το 67% των μετοχών του ΟΛΒ ΑΕ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και τα έγγραφα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά τη σχετική έγκριση.

Το συνολικό τίμημα των 51 εκ. ευρώ για το 67% των μετοχών (και σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού) θα καταβληθεί εφάπαξ.

Το ΤΑΙΠΕΔ στη σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η παραπάνω εξέλιξη, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αποδεικνύει την πίστη της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Βόλου, της Μαγνησίας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Αποτελεί, επίσης, ψήφο εμπιστοσύνης στις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για την αξιοποίηση κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, ανακήρυξε την κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.» ως Επιλαχόντα Προτιμητέο Επενδυτή».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software