"ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ;"

prepses-evrokinovoulio-4-1024x768.jpg
0
0
0
s2smodern

Πραγματοποιήθηκε χθές εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες η εκδήλωση με οικοδεσπότη τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό με τίτλο “Γιατί πρέπει να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών;”.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κρις Σπύρου, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και Πρώην Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χαμσάϊρ. Στην ομιλία του ο κύριος Σπύρου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν πρόκειται για συμφωνία των Πρεσπών αλλά για σκευωρία, η οποία συνετελέσθη κατά παράβαση τόσο του διεθνούς δικαίου, όσο και του ελληνικού και του σκοπιανού Συντάγματος, ενώ προανήγγειλε την ανάληψη νομικών πρωτοβουλιών με τη βοήθεια έμπειρων διεθνολόγων για την καταγγελία και την ακύρωσή της.

Παράλληλα, ο έτερος κεντρικός ομιλητής, κύριος Ελευθέριος Καραγιάννης, πρέσβης ε.τ., εξέθεσε αναλυτικά τους νομικούς, γεωπολιτικούς και ιστορικούς λόγους ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών ενώ κλείνοντας, επεσήμανε ότι η Συνθήκη των Πρεσπών είναι τόσο επαχθής για τα ελληνικά συμφέροντα, σε σημείο να μιλάμε για συνθηκολόγηση και όχι για Συνθήκη.

Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης και ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, τόνισε ότι με όποιες δυνάμεις διαθέτει, θα αγωνιστεί τόσο προσωπικά, όσο και μέσω του νέου πολιτικού φορέα, Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, για την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων τόσο ως προς την ελληνικότητα της Μακεδονίας, όσο και ως προς όλα τα εθνικά ζητήματα. Στην συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους Έλληνες δημοσιογράφους που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να καλύψουν το γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση παρέστησαν μέλη της ελληνικής παροικίας του Βελγίου, υπάλληλοι της Ευρωβουλής, Ευρωβουλευτές, αλλά και Σκοπιανοί δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν σταματούσαν να σημειώνουν όσα λέχθηκαν.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής!

Ετικέτες: Μακεδονία Εκδήλωση Προδοσία Ακύρωση Συμφωνία Ευρωβουλή Πρέσπες Λαγόςe-genius.gr ...intelligent web software