Γράφτηκε στις .

Ενώ οι Τούρκοι εκπαιδεύονται, ο Ελληνικός Στρατός… ανακαινίζει σπίτια για "πρόσφυγες"

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν μπερδέψει τον ρόλο του Ελληνικού Στρατού. Αντί το υστέρημα του Έλληνα φορολογουμένου να χρησιμοποιείται για την θωράκιση της χώρας μας, και η σημερινή κυβέρνηση έχει μετατρέψει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε… διεκπεραιωτές των υποθέσεων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό. Έτσι καθόλου έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακαινίζει με γρήγορους ρυθμούς δημόσια κτίρια στην Αττική για να φιλοξενήσουν άμεσα ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες. Τις μέρες αυτές ο διοικητής της «206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών» υπέγραψε σειρά αποφάσεων απευθείας ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών οικοδομικών εργασιών και την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την αναβάθμιση-ανακαίνιση 3 κτιρίων σε Αθήνα και Πειραιά.

Σε Πειραιά, Καλλιθέα, Αθήνα, Βόλο, Λέσβο θα στεγάσουν κι άλλους 

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Παρασκευή αναθεωρήθηκε η οικοδομική άδεια διώροφου κτιρίου επί της οδού Θουκυδίδου 112 στον Πειραιά με αλλαγή χρήσης από κατοικία σε «εγκατάσταση φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων(Ανακαίνιση-Επισκευή-Στατική Ενίσχυση-Αναβάθμιση η/μ εγκαταστάσεων)». Στο συγκεκριμένο κτίριο εκτελούνται οικοδομικές και μεταλλικές εργασίες, ενώ έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις για την προμήθεια με απευθείας ανάθεση σκυροδέματος, κουφωμάτων αλουμινίου, κλιματιστικών και χρωμάτων. Αντίστοιχες εργασίες και προμήθειες πραγματοποιούνται και για την ανακαίνιση του κτιρίου επί της οδού Κρέμου 124 στην Καλλιθέα και για την αναβάθμιση του διώροφου με υπόγειο επί της οδού Μιχαήλ Βόδα 143 στο δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για κτίρια ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των εποπτευόμενων φορέων της, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την ανακατασκευή, διαρρύθμιση, βελτίωση και αναβάθμιση των οποίων, έχει αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με κοινή υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου 2017 προκειμένου να στεγάσουν ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αρμόδιο για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή οποιασδήποτε άλλης άδειας που απαιτείται για τη διεξαγωγή των εργασιών, για τη σύναψη των συμβάσεων εκτέλεσης έργων με τρίτους και για την προμήθεια εξοπλισμού.

Την υλοποίηση όλων των διαδικασιών για την ανακαίνιση των παραπάνω κτιρίων έχει αναλάβει η «206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών», που έχει ως αποστολή τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή και τη συντήρηση πάσης φύσεως αεροπορικών υποδομών (στρατιωτικών και κοινής χρήσης) συμπεριλαμβανομένων ζωτικών επιχειρησιακών εστρωμμένων επιφανειών (διαδρόμων αποπροσγείωσης, τροχοδρόμων, δαπέδων στάθμευσης αεροσκαφών και ελικοπτέρων και οδικών δικτύων), οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών και τηλεπικοινωνιακών έργων, έργων οδοποιίας και δικτύων ευκολιών.

Τουρκία, Σπίτια, Στρατός, Μετανάστες, Διαφορές