Μηνυτήρια αναφορά Δημητρά κατά Φαήλου για ρατσισμό - Άμεση απάντηση Κρανιδιώτη

0
0
0
s2smodern

Μέσω Twitter ανακοίνωσε ο γνωστός Παναγιώτης Δημητράς τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε κατά του δικηγόρου και Προέδρου της Νέας Δεξιάς Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ο Παναγιώτης Δημητράς, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι υπέβαλε τη μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της υποδιεύθυνσης ρατσιστικής βίας Αττικής.

Παρακάτω το κείμενο:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

12 Οκτωβρίου 2019

Κυρίες/Κύριοι, Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά του Φαήλου Κρανιδιώτη, προέδρου του κόμματος «Νέα Δεξιά», για ξενοφοβική ρητορική μίσους σε tweet του από τις 9 Οκτωβρίου 2019, στο οποίο αποκαλεί τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες «παράνομους κατσαπλιάδες».

Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους από αρχηγό ελληνικού πολιτικού κόμματος, άρα με τις προβλεπόμενες από το νόμο επιβαρυντικές συνθήκες. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή, Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304

Γλυκά Νερά

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας μετά από έγκριση ή διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει τη δυνατότητα της διερεύνησης αδικημάτων ρατσιστικής βίας. Κυρίως, αν λόγω της βαρύτητας του τρόπου, των μέσων και των ειδικών συνθηκών τέλεσής τους συγκινούν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, ή είναι δυνατόν να επηρεάσουν δυσμενώς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ή απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση προς αποκάλυψη των δραστών και συλλογή των απαραίτητων στοιχείων για την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, ή πιθανολογείται η ανάπτυξη οργανωμένης ρατσιστικής δράσης σε ευρύτερες περιοχές μιας ή περισσότερων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Σε κάθε περίπτωση, ενημερώνονται αρμοδίως ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης οι οποίοι παρέχουν, εφόσον ζητείται, κάθε σχετική συνδρομή και διευκόλυνση μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών του προσωπικού των Τμημάτων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που επιλαμβάνονται κατά τα προαναφερόμενα, υποβάλλεται από τον Διευθυντή της οικείας Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας σχετική αναφορά στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία εκτίθενται τα αδικήματα που διαπιστώθηκαν, οι συνθήκες βεβαίωσής τους και κάθε άλλο σχετικό με αυτά στοιχείο.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης αντέδρασε με μία ανάρτηση. Αναλυτικά:

"ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ

Επλεροφορήθην πως ο Παναγιώτης Δημητράς μου έκανε μηνυτήρια αναφορά για "δημόσια υποκίνηση μίσους" (με τον αντιρατστικο δηλαδή) γιατί σε σκωπτικό τουήτ για το Δελφινάριο περί Παπαγγελόπουλου στη Βουλή, αποκάλεσα τους μουσαφιραίους της Τασίας "παράνομους κατσαπλιάδες". Ωραίο όταν συνδυάζεις δουλειά με διασκέδαση. Και είμαι ειδικός στον "στρατιωτικό περίπατο".

Ανάρτηση, Απάντηση, Μήνυση, Φαήλος, Δημητράς, Ρατσισμός