Σύζυγος αδικοχαμένης επισμηναγού στην Λιβύη: «Την υποχρέωσαν να πάει σε εμπόλεμη ζώνη – Της είπα να αποχωρήσει από το στράτευμα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο σύζυγος της επισμηναγού Εύης Ανδρεαδάκη, η οποία σκοτώθηκε στη ελληνική αποστολή-«φιάσκο» στην Λιβύη, αποκάλυψε πως  η γυναίκα του δεν πήγε εθελοντικά αλλά υποχρεωτικά.

Δηλαδή πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν και συμμετείχε σε μία αποστολή που κατέληξε να στοιχίσει τις ζωές πέντε Ελλήνων (τριών στελεχών των ΕΔ και δύο διερμηνέων).

Μάλιστα όταν έμαθε ο σύζυγος της επισμηναγού, ότι θα πάει σε εμπόλεμη ζώνη ενώ δεν διέθετε την κατάλληλη εκπαίδευση για τέτοιες καταστάσεις, ο ίδιος της είπε «να μην πάει και να αποχωρήσει από το στράτευμα».

Προκαλεί εντύπωση ότι η επισμηναγός δεν γνώριζε τον τελικό προορισμό της και την αποστολή της. Όταν έμαθε ότι θα πάει Λιβύη θεώρησε ότι απλώς θα παραδοθεί υγειονομικό υλικό και θα αποχωρήσουν άμεσα.

Φυσικά, η μαρτυρία του συζύγου, αποδεικνύει το ορθόν των αναλύσεων του pronews.gr που από την αρχή υποστήριζε ότι επρόκειτο για μία κάκιστα σχεδιασμένη αποστολή τύπου «σχολικής εκδρομής».

Όπως είπε: «Εγώ μιλούσα με την Εύη και που μπήκε στο λεωφορείο. Όλα τα μηνύματα που μου έστειλε η Εύη ήταν μέσα από το whats app. Δεν μίλησα τηλεφωνικά με την Εύη από την στιγμή που έφτασε στη Βεγγάζη.

Και η Εύη έμαθε ότι θα φτάσει στη Βεγγάζη όταν προσγειώθηκαν. Η Εύη και εγώ, όταν μου είπε πού θα πάει, ξέραμε άλλο αεροδρόμιο».

 

Σύμφωνα με τον σύζυγο της επισμηναγού Εύης Ανδρεαδάκη, «της φάνηκε περίεργο που προσγειώθηκαν αλλού γι΄ αλλού. Το λέω κατηγορηματικά ότι η Εύη δεν πήγε εθελοντικά εκεί πέρα. Τους υποχρέωσαν, τους έβαλαν σε μία λίστα από την Υπηρεσία και την έθεσαν σε δίωρη αναμονή από την Πέμπτη.

Η Εύη περνούσε σχολείο στα ελικόπτερα στον Μαραθώνα, και εκεί την ενημέρωσαν ότι είναι σε δίωρη αναμονή για να φύγει για τη Λιβύη. Δεν μπήκε εθελοντικά, το λέω κατηγορηματικά».

 

Για το πώς ενημέρωσαν την άτυχη επισμηναγό για το ότι θα πάει στη Λιβύη, ο σύζυγός της αποκάλυψε πως, «εάν βγει κάποιος από το ΓΕΑ και πει ότι μπήκε εθελοντικά, εγώ έχω και το όνομα αυτού που την έβαλε στη λίστα.

Την πήραν 8 τηλέφωνα να της πουν ότι είναι σε 2ωρη αναμονή, τους απάντησε κάποια στιγμή γιατί ήταν στην πισίνα, για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, και εκεί βρήκε 8 τηλεφωνήματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τον πήρε τηλέφωνο και της είπε:

“Εύη είσαι σε δίωρη αναμονή για Λιβύη” και της το έκλεισε».

Και συμπλήρωσε: «Εγώ την πήρα τηλέφωνο δύο φορές εξέφρασα τις βαρύτατες αντιρρήσεις μου, δηλαδή σφοδρές αντιρρήσεις σε αυτό το κομμάτι, σε φάση που να μου λέει “δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, στήριξέ με σε αυτό”. Πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν».

«Όταν πήρε τηλέφωνο, της το έκλεισαν και μετά πήρε τηλέφωνο να του πει, “τι κάνεις εδώ πέρα, δεν με ρώτησες, έχω τον άντρα μου, δεν θέλω να φύγω από εδώ πέρα”, και δεν της σήκωνε το τηλέφωνο.

Εξέφρασε τις φοβίες της, γιατί μέχρι την Πέμπτη ήξερε ότι θα πάνε 5μελη μόνο, από το Υγειονομικό μόνο. Και συγκεκριμένα της λέω: καλά, εσείς του Υγειονομικού που δεν έχετε ρίξει ούτε μία σφαίρα στη ζωή σας, θα πάτε σε εμπόλεμη ζώνη;

Και μου λέει“τι να σου πω, μάλλον θα πάμε εκεί πέρα, θα αφήσουμε το υγειονομικό υλικό και θα σηκωθούμε να φύγουμε. Τι να πάμε να κάνουμε εμείς εκεί πέρα;”.

Αυτό μου είπε και η ίδια. Την Παρασκευή όταν πήγε στο γραφείο, γιατί σας λέω την ελλιπής η ενημέρωση της Εύης, με παίρνει κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει: “εντάξει, μπορείς να ηρεμήσεις, θα έρθουν και τα παιδιά από την ΕΤΑ μαζί μας” (που κάποιος στο ΓΕΕΘΑ είχε την φαεινή ιδέα να τους τοποθετήσει μέσα στο ίδιο λεωφορείο).

 

Εγώ της είπα ότι θα κάνω κάτι να μην πάει. Της είχα πει την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το πρωί που σηκωθήκαμε να κάνει κάτι για να μην πάει. Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα. Δεν ήθελα με τίποτα να πάει εκεί πέρα», υπογράμμισε ο σύζυγος της Εύης Ανδρεαδάκη.

TAGS: