Νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης: Nίκη με ποσοστό άνω του 56%

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το 70% των εκλογικών κέντρων στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ανά την Ελλάδα δείχνουν μια καθαρή νίκη του υποψήφιου Στέφανου Κασσελάκη σε βάρος της πρώην υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, με ποσοστό περί το 57% έναντι 43%

Δείτε ορισμένα από τα πρώτα αποτελέσματα ανά την Επικράτεια:

 

Καναλάκι (Πάργα): Κασσελάκης 87, Αχτσιόγλου 79

Παρακάλαμος Ιωαννίνων: 56 Κασσελάκης, Αχτσιόγλου 35

Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων: Κασελάκης 19, Αχτσιόγλου 16

Αφάντου Ρόδου: Κασσελάκης 129 ψήφους, Έφη Αχτσιόγλου 40

Φούρνοι Ικαρίας: Στέφανος Κασσελάκης 35 ψήφους, Αχτσιόγλου 14.

Ορεστιάδα: Κασσελάκης 117 ψήφους έναντι 60 της Έφης Αχτσιόγλου.

Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας: Κασσελάκης 80 ψήφους, Αχτσιόγλου 34

Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας: Στέφανος Κασσελάκης 105 ψήφους, Αχτσιόγλου 29.

Αστακός (Αιτωλοακαρνανίας): Κασσελάκης 62, Αχτσιόγλου 24

Τυχερό Έβρου: Κασσελάκης 39 ψήφους, Εφη Αχτσιόγλου 14.

 

Διδυμότειχο: Κασσελάκης 65 ψήφους, Εφη Αχτσιόγλου 20.

Στα Σφακιά στο πρώτο τμήμα ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε 171 ψήφους και η Έφη Αχτσιόγλου 3, σε σύνολο 175.

Στη Δράμα στο 5301 εκλογικό τμήμα ο Κασσελάκης πήρε 64 ψήφους και η Αχτσιόγλου 34.

Σε τμήμα στο Κιλκίς ο Κασσελάκης μετρά 64 ψήφους και η Αχτσιόγλου 8.

Σύμφωνα με πληροφορίες ψήφισαν τελικά 133.261 μέλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας ναύαρχο Ευάγγελος Αποστολάκης όπου τον περίμενε στο γραφείο μαζί με τους γονείς του πρώτου για να τον συγχαρούν για την μεγαλύτερη πολιτική έκπληξη στην Ελλάδα μετά το 1974 και είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, στο 75% των ψήφων συγκέντρωσε 56.461, δηλαδή ποσοστό 56,69%, έναντι 43.139 ψήφων που συγκέντρωσε η Έφη Αχτσιόγλου, δηλαδή ποσοστό 43,31%.

Λίγο μετά τις 23.00 η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη για να τον συγχαρεί για την -ιστορική από πολλές απόψεις- νίκη του, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τελικά επέστρεψε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον «πίσω δρόμο»: Χωρίς την στήριξή του ο Σ.Κασσελάκης δεν θα έβγαινε ποτέ πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δρόσο, στα 538 εκλογικά κέντρα σήμερα ψήφισαν περίπου 135.000 ψηφοφόροι. Το αποτέλεσμα, όπως είπε, αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%.

Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έγινε δεκτή με επευφημίες καταφτάνοντας με σφιγμένο χαμόγελο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, ύψωσε την… αριστερή γροθιά της στον αέρα ως απάντηση στους υποστηρικτές της, ενώ, κατόπιν, προέβη σε δηλώσεις.

«Ολοκληρώθηκε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για να δώσει τις μεγάλες μάχες που έρχονται. Τηλεφώνησα στον Στέφανο Κασσελάκη και του έδωσα συγχαρητήρια. Να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Αυτός ο νέος αγώνας απαιτεί να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία», είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά από τα γραφεία του κόμματος, κατά την άφιξη της Έφης Αχτσιόγλου φώναζε συνθήματα, με πλέον χαρακτηριστικό το «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή».

Πρόκειται για τη νέα παράξενη εποχή στην ελληνική πολιτική σκηνή. Μια εποχή που κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος, απλά να ελπίζει…

 
TAGS: