Μελόνι: Καλεί τον ΟΗΕ να εξαπολύσει ανελέητο πόλεμο εναντίον των διακινητών μεταναστών

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε χθες, Τετάρτη, από τον ΟΗΕ να εξαπολύσει έναν “ανελέητο πόλεμο” εναντίον των διακινητών, μετά τη μεγάλη εισροή μεταναστών στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Από τo βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η Μελόνι διαβεβαίωσε ότι η χώρα της είναι έτοιμη να ηγηθεί των προσπαθειών εναντίον “των δουλεμπόρων της τρίτης χιλιετίας”.
«Ένας οργανισμός όπως αυτός, ο οποίος αναφέρει στο ιδρυτικό του κείμενο την πίστη του στην αξιοπρέπεια και την αξία των ανθρώπων, μπορεί να αποστρέφει το βλέμμα από αυτή την τραγωδία;», διερωτήθηκε.

«Πιστεύω ότι είναι καθήκον του οργανισμού αυτού να απορρίψει κάθε υποκριτική προσέγγιση σε αυτό το θέμα και να εξαπολύσει ανελέητο πόλεμο εναντίον των διακινητών ανθρώπων», υπογράμμισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. «Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί σε όλα τα επίπεδα. Η Ιταλία θέλει να είναι πρωτοπόρος στο θέμα», πρόσθεσε.

Το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, που βρίσκεται λιγότερα από 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τυνησίας, αποτελεί μία από τις βασικές πύλες εισόδου των μεταναστών από την Αφρική που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Μεταξύ της Δευτέρας και της Τετάρτης της προηγούμενης εβδομάδας περίπου 8.500 άνθρωποι, αριθμός μεγαλύτερος από τον τοπικό πληθυσμό, έφτασαν στη Λαμπεντούζα με 199 βάρκες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Οι πρόσφυγες αυτοί προέρχονται κυρίως από την Αφρική μέσω της Τυνησίας.

Η Μελόνι διαβεβαίωσε ότι η χώρα της θα αντιμετωπίσει τις ρίζες του προβλήματος και θα βοηθήσει τις αφρικανικές χώρες να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. «Η Αφρική δεν είναι μια φτωχή ήπειρος. Αντιθέτως, είναι πλούσια σε στρατηγικούς πόρους», τόνισε η κ. Μελόνι.

TAGS: