x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πρεμιέρα με τιμές «φωτιά» πάνω από 1,55 λεπτά το λίτρο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Βαρύς αναμένεται ο φετινός λογαριασμός των νοικοκυριών για τη θέρμανση καθώς η τιμή του πετρελαίου κινείται σε υψηλά επίπεδα ενώ η κυβέρνηση υπό την πίεση των αυξημένων δαπανών για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία «κόβει» την επιδότηση στην αντλία. Με τις διεθνείς τιμές να έχουν σκαρφαλώσει στα 93 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας αύξηση 30% από τον Ιούνιο εκτιμάται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου στη περιοχή του 1,55 ευρώ το λίτρο όταν πέρυσι μετά την κρατική επιδότηση κατά 25 λεπτά είχε μπει στην αγορά με τιμή κάτω από το 1,10 ευρώ το λίτρο.

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αποσύρει την οριζόντια επιδότηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αρμόδιους παράγοντες να σημειώνουν ότι το μέτρο που εφαρμόστηκε τη περυσινή χειμερινή σεζόν ήταν προσωρινό λόγω της ενεργειακής κρίσης και της μεγάλης αύξησης της τιμής του ντίζελ κίνησης σε επίπεδα άνω του 2 ευρώ το λίτρο. Παράλληλα καταργείται και η χορήγηση διπλού επιδόματος θέρμανσης για τη μετατροπή του καυστήρα από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο καθώς η τιμή του φυσικού αερίου έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με πέρυσι. Επισημαίνεται ότι για τους νέους δικαιούχους και όσους γύρισαν την πλάτη στο φυσικό αέριο το επίδομα έφτανε έως και 1.600 ευρώ.

Ωστόσο δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα ποσά στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά «διαχειριστικού τύπου» διορθώσεις με ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταβολών στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τους δικαιούχους. Με βάση τα παραπάνω το επίδομα θέρμανσης θα ξεκινά από 100 ευρώ και θα φθάνει τα 800 ευρώ ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software