Αλβανία: Εθνικιστικό «κατσαπλιάδικο» μίσος για τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο – «Ελληνορθόδοξος σοβινιστής»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες επίσημα η απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών στην Αλβανία. Όπως πληροφορούν τα αλβανικά ΜΜΕ, οι τρεις μεγαλύτερες θρησκευτικές Κοινότητες στην Αλβανία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η Καθολική Εκκλησία και η Μουσουλμανική Κοινότητα, κάλεσαν τους πιστούς τους να δηλώσουν το θρήσκευμά τους, απαντώντας στη σχετική ερώτηση.

Έτσι, με ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ζήτησε από τους πιστούς να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα, ζητώντας να καταγράψουν τη θρησκευτική ταυτότητα και να ελέγξουν ότι σημειώθηκε σωστά η απάντηση στην ηλεκτρονική συσκευή της απογραφής.

Η Μουσουλμανική Κοινότητα, επίσης, κάλεσε τους μουσουλμάνους της Αλβανίας «να δηλώσουν με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια την θρησκευτική τους ταυτότητα», ενώ αντίστοιχο κάλεσμα έκανε και η Καθολική Εκκλησία.

Λαμβάνοντας αφορμή από το ανωτέρω κάλεσμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η ιστοσελίδα tpz.al ανάρτησε υποβολιμαίο και υβριστικό άρθρο του Ilir Demalia, στο οποίο στοχοποιεί τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, και τον δημοσιογράφο Arjan Cani.

Σε αυτό υποστηρίζονται τα ακόλουθα:

«Ο Γιαννουλάτος καλεί τους ορθόδοξους Αλβανούς να δηλώσουν ελληνική εθνικότητα στην απογραφή του 2023.

»Αυτός ο συνταγματάρχης της Ασφάλειας και Ελληνορθόδοξος σοβινιστής, έχει σπείρει το διχασμό, όχι μόνο μεταξύ των Αλβανών, αλλά και μεταξύ των ορθόδοξων Αλβανών.

»Είναι εγκληματικό το γεγονός ότι η αλβανική πολιτική τάξη παρείχε υπηρεσίες σε αυτόν τον συνταγματάρχη της ελληνικής Ασφάλειας με τον μανδύα του μη Αλβανού Αρχιεπισκόπου, ο οποίος εξυπηρετεί τα σοβινιστικά προγράμματα της ορθοδοξίας της Εκκλησίας και του ελληνικού κράτους, ανοίγοντας του τον δρόμο για καθετί και ενθαρρύνοντας τους ταραγμένους Αλβανούς, όπως στην περίπτωση του Μπελέρη (σ.σ.: Κάνει το λογοπαίγνιο «Fredi Bej-Ler-Riraqis» προκειμένου να παραπέμψει αφενός στον τουρκικό όρο «μπέης» όσο και στο όνομα του Μητσοτάκη), τον οποίο έφερε το δίδυμο Μπερίσα-Μέτα για να εφαρμόσει τα ελληνορθόδοξα σοβινιστικά προγράμματα στη Χειμάρρα και ευρύτερα.

»Έχοντας επαφές με απεσταλμένους των αντιαλβανικών ελληνορθόδοξων προγραμμάτων των ΜΜΕ και της πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των Arjan Çani, Vangjel Dule και πολλών άλλων άθλιων σαν αυτούς, δημιουργούν τεχνητές εντάσεις, όχι μόνο εντός της αλβανικής επικράτειας, αλλά και στην περιοχή.

»Ο Γιαννουλάτος πρέπει να απελαθεί από την Αλβανία για την αντιαλβανική του δράση με αντιαλβανικό πρόγραμμα εδώ και 30 χρόνια και να δημιουργηθεί η Αλβανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

»Από την άλλη, οι αιμοδιψείς Αλβανοί της πολιτικής και των ΜΜΕ πρέπει να αγνοούνται και να απομονώνονται μέσω της ψήφου και όταν διαπράττουν εκλογικά ή τρομοκρατικά εγκλήματα, όπως στην περίπτωση του Μπελέρη, πρέπει να δικαστούν από τη Δικαιοσύνη.

»Το αλβανικό κράτος δεν πρέπει ποτέ να υποχωρεί στις πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως έκανε μέχρι χθες».

Προφανώς αναφέρεται στο φτωχό και αποτυχημένο αλβανικό κράτος. Δεν έχουνε να φάνε, να ταΐσουν τα παιδιά τους, αλλά παριστάνουν τα ποντίκια που βρυχώνται. Και νομίζουν ότι με τέτοιες ρητορικές εκφοβίζουν τους Έλληνες για να μην δηλώσουν την ταυτότητά τους.

TAGS: