Η Μελόνι συζητά ακόμη και για ναυτικό αποκλεισμό για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι αναφέρθηκε, με σημερινές του δηλώσεις στην ραδιοφωνία της Rai, στην στρατηγική της κυβέρνησης Μελόνι για την διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα μπορούσε να ενταχθεί στην ατζέντα της κυβέρνησης Μελόνι, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η αποστολή Sophia, η οποία δεν εφαρμόσθηκε παρά μόνον μέχρι τις ενδιάμεσες φάσεις της και λειτούργησε μόνον ως στοιχείο ώθησης, με τους 44.000 επιπλέον μετανάστες που περισυνέλεξαν τα στρατιωτικά μας πλοία», δήλωσε ο Πιαντεντόζι.

«Η τρίτη φάση της αποστολής αυτής προέβλεπε την δυνατότητα, σε συμφωνία με χώρες όπως την Τυνησία, για κοινές δράσεις για την επιστροφή των ανθρώπων που αναχωρούν από την βόρειο Αφρική, κάτι που θα αποτελούσε πλήρη εφαρμογή του ναυτικού αποκλεισμού», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Κατά την χθεσινή συνάντησή μου με τον Γάλλο ομόλογό μου Ζεράλντ Νταρμανέν, βάσει του τόνου και της προσέγγισης που χρησιμοποίησε, μου φάνηκε να έχει επίγνωση του ότι η Ιταλία πρέπει να βοηθηθεί. Είμαστε χώρα πρώτης εισόδου και η Γαλλία, λέγοντας ότι δεν εννοεί να υποδεχθεί μετανάστες που έφτασαν στην Λαμπεντούζα, εννοεί ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος. Το αντικείμενο δεν είναι η ανακατανομή, αλλά μια κοινή πολιτική της ΕΕ για τον περιορισμό των αναχωρήσεων», τόνισε ο Ματέο Πιαντεντόζι.

 
 
 
TAGS: