x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η κυβέρνηση και ο Φλώρος δεν θα διωχθούν για fake news σχετικά με την παραπληροφόρηση για το δήθεν “τροχαίο” στη Λιβύη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την ώρα που η κυβέρνηση καλύπτει τον στρατηγό Φλώρο παρά τα εκκωφαντικά ερωτήματα για την τραγική κατάληξη της ελληνικής στρατιωτικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φτάνει στο σημείο να μιλάει για «σειρά fake news» για τα όσα προβληματικά γύρω από την ηγεσία του στρατεύματος έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν τολμά ούτε να τα κατονομάσει.

«Αναφερθήκατε σε μία σειρά από περιπτώσεις που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις. Και μέσα σε αυτά, δυστυχώς, γιατί πολλά πράγματα κυρίως τα fake news τρέχουν με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα, πράγματα τα οποία έχουν διαψευστεί και ζητήματα στα οποία έχει απαντήσει αρμοδίως και το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ με στοιχεία έχουν απορρίψει μια σειρά από fake news» ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης σε μία αποστροφή του ο Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτημα αναφορικά με τις πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας και τον Νίκο Δένδια.

Όμως η απάντησή του έχει πολύ μεγαλύτερη αξία εάν κανείς λάβει υπόψη του το ακριβές ερώτημα: «Στις ένοπλες δυνάμεις, που αφορούν την ακεραιότητα και την εθνική μας υπόσταση, έχουμε τρεις πολύ προβληματικές καταστάσεις. Τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα που δεν ξέρουμε αν λειτουργούν ή όχι, την αποθήκη που εξερράγη και το τραγικό δυστύχημα με τους πέντε συμπατριώτες μας που σκοτώθηκαν στη Λιβύη. Βλέπει η Κυβέρνηση ότι μπορεί να υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας; Εννοώ δηλαδή τον κ. Δένδια. Υπάρχει το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του;» ήταν η σχετική αναφορά για τη «σειρά περιπτώσεων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις» που ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αγχίαλος, Στεφανοβίκειο, Λιβύη. Τρία γεγονότα αδιάψευστα και με εκκωφαντικά στοιχεία. Οι εκρήξεις στο στρατόπεδο της Αγχιάλου μεταδόθηκαν σε ζωντανή σύνδεση από τα δελτία ειδήσεων. Η υπόθεση του τραγικού, θανατηφόρου περιστατικού στη Λιβύη παραμένει μία ανοιχτή πληγή για Μαξίμου, υπουργείο Άμυνας και ηγεσία του στρατεύματος, με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα, αλλά σε κάθε περίπτωση, μετα μόνα «fake news» να έχουν έρθει από τις αρχικές ανακοινώσεις των αρμοδίων.

Για το δε Στεφανοβίκειο, ήταν ακόμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που επιβεβαίωσαν τα φωτογραφικά ρεπορτάζ του Documento, ενώ το γεγονός πως αντί να απολογηθούν για τις εξευτελιστικές εικόνες, η στρατιωτική ηγεσία εξαπέλυσε μία επιχείρηση εκφοβισμού και απειλών απέναντι στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού της Βάσης για τη διαρροή των φωτογραφιών στα ΜΜΕ, αποτελεί την πιο εκκωφαντική επιβεβαίωση των ρεπορτάζ της εφημερίδας. Ακόμα και ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, δεν τόλμησε να μιλήσει για fake news, αλλά πολύ βολικά για… «παραπλανητικές φωτογραφίες» και τοξικότητα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software