Γράφτηκε στις .

Τουρκικά ΜΜΕ «χλευάζουν» την Ελλάδα: «Δεν έχουν στολές και άρβυλα να δώσουν στους στρατιώτες»

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Μία «επίθεση» με άκρως ειρωνικά σχόλια για την Ελλάδα εξαπέλυσαν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με το φαινόμενο που παρατηρείται στην ΕΣΣΟ που μπαίνει το Νοέμβριο καθώς υπάρχει έλλειψη στολών αλλά αρβυλών. Το θέμα έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παπαναγιωτόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι σ’ αυτή την ΕΣΣΟ «κατατάσσονται περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να υποστηρίξει το Στράτευμα».

Μια δήλωση βέβαια που έσπευσαν να αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δίνοντας μια εικόνα διάλυσης στις ΕΔ. Τα άρβυλα, οι στολές παραλλαγής αλλά και το στρατιωτικό συσσίτιο για τόσο μεγάλο αριθμό στρατευσίμων – διπλάσιο από τον συνηθισμένο, δεν επαρκούν, σε σημείο που ανάγκασαν το ΥΠΕΘΑ να «κόψει» την ΕΣΣΟ στα δύο, δηλαδή να γίνει η κατάταξη σε δύο κύματα, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, της υπερμεγέθους, για τα ελληνικά δεδομένα, ΕΣΣΟ.

Για πρώτη φορά, η Στρατολογία δέχτηκε τόσο μεγάλο αριθμό αιτήσεων για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς αλλά και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό αιτήσεων για διακοπή αναβολών. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά η διαδικασία για να κάνει κάποιος αίτηση για αναβολή. Μπορεί να γίνει ακόμη και σε ένα ΚΕΠ.

Τουρκία, Επίθεση, Ελλάδα, Στρατός, ΜΜΕ, Έλλειψη