Γράφτηκε στις .

Πλήθος Καβαλιωτών στην διαμαρτυρία για τους μετανάστες

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Mε κεντρικό σύνθημα να κλείσει το camp των προσφύγων - μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου και να σταματήσει η δημιουργία γκέτο μέσα στην πόλη της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία πολιτών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης το απόγευμα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε μετά από κάλεσμα 11 πολιτιστικών συλλόγων της Καβάλας αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Περιγιαλίου και σε αυτήν συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα.

 Η συγκέντρωση έγινε μπροστά στην κύρια είσοδο του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις κατά την διάρκεια της. Αρχικά ένταση σημειώθηκε ανάμεσα σε κάποιους συγκεντρωμένους και την Αστυνομία η οποία περιφρουρούσε το Ασημακοπούλου, ενώ αργότερα άλλα άτομα επιτέθηκαν λεκτικά σε δύο ανήλικα κορίτσια μέσα από το camp που έτυχε εκείνη την ώρα να βγαίνουν από το στρατόπεδο, με την Αστυνομία να προλαβαίνει τα χειρότερα.

Ωστόσο οι συγκεντρωμένοι αναφέρουν ότι το γεγονός «μεγαλοποιήθηκε» χωρίς καν… να υπάρχει γεγονός, καθώς σημειώνουν ότι δύο γυναίκες βγήκαν από το camp και τους έβγαζαν φωτογραφίες και τότε μια εκ των συγκεντρωμένων τις είπε ευγενικά να σταματήσουν αυτό που κάνουν. Οι συγκεντρωθέντες μάλιστα έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο μπροστά από το Ασημακοπούλου για 10 λεπτά, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπονταν από την τροχαία από άλλες οδούς.

Σύλλογοι, Καβάλα, Διαμαρτυρία, Πολίτες, Μετανάστες