x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σε χοτ σποτ πετάει τους πλημμυροπαθείς ο Μητσοτάκης

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στον «αέρα» αφήνει η κυβέρνηση τους 900 πρόσφυγες που ζουν στοΚουτσόχερο, καθώς τους «πετάει» άρον, άρον έξω από το camp ώστε να φιλοξενηθούν πλημμυροπαθείς, που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, η εκκένωση του camp έχει ήδη ξεκινήσει και υποτίθεται ότι θα μεταφερθούν τους πρόσφυγες σε άλλες δομές, οι οποίες ωστόσο, – όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία – είναι υπερπλήρεις και σε άθλια κατάσταση.

Στη σχετική καταγγελία Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας τονίζει ότι «η κίνηση αυτή όμως έχει μια πιο ουσιαστική στόχευση. Να μεταφέρει την οργή και αγανάκτηση από τους υπαίτιους, στους αδύναμους» και προσθέτει πως «ένας πόλεμος μεταξύ των φτωχών, θα ήταν σωτήριος τώρα για την εξουσία. Η επιχείρηση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, με την απόδοση της ανυπόστατης κατηγορίας, από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης, ότι για τη φωτιά στον Έβρο φταίνε οι πρόσφυγες. Το ρατσιστικό κράτος ανοίγει  διάπλατα τον δρόμο στους φασίστες».

Χθες στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού και των Υπουργών του επιτελείου του, ανακοινώθηκε επιδότηση ενοικίου για τη στέγαση  των πλημμυροπαθών. 

Σήμερα μάθαμε ότι ξεκίνησε η εκκένωση του camp που διαμένουν πρόσφυγες στο Κουτσόχερο για να μείνουν εκεί οι πλημμυροπαθείς. 

Στα μουλωχτά και χωρίς ντροπή «πετάνε» τους 900 πρόσφυγες/ισσές  που ζούσαν εκεί και δούλευαν στη γύρω περιοχή. Υποτίθεται ότι θα τους μεταφέρουν σε άλλες δομές, που ξέρουμε όμως πως είναι υπερπλήρεις και σε άθλια κατάσταση σε σχέση με τις υποδομές τους. 

Ένα ρατσιστικό κράτος που δεν διστάζει να πετάξει ανθρώπους σαν σκουπίδια πριμοδοτώντας ευθαρσώς την ακροδεξιά κραυγή «πρώτα οι Έλληνες». Η κίνηση αυτή όμως έχει μια πιο ουσιαστική στόχευση. Να μεταφέρει την οργή και αγανάκτηση από τους υπαίτιους, στους αδύναμους. 

Ένας πόλεμος μεταξύ των φτωχών, θα ήταν σωτήριος τώρα για την εξουσία. Η επιχείρηση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, με την απόδοση της ανυπόστατης κατηγορίας, από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης, ότι για τη φωτιά στον Έβρο φταίνε οι πρόσφυγες. Το ρατσιστικό κράτος ανοίγει  διάπλατα τον δρόμο στους φασίστες.

Λύσεις προφανώς υπάρχουν για να μείνουν οι πλημμυροπαθείς. Ξενοδοχεία, άδεια σπίτια, επιδότηση ενοικίου. 

Απαιτούμε να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και καταλύματα και πρώτο και καλύτερο το Divani, που διέμεινε χθες ο πρωθυπουργός, για να μεταφερθούν εκεί οι πλημμυροπαθείς για να ζήσουν ανθρώπινα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software