x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κακοκαιρία Daniel: 15 νεκροί και εικόνες καταστροφής – Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Θεσσαλία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεκαπέντε νεκροί, αγνοούμενοι και εικόνες βιβλικής καταστροφής έχει αφήσει πίσω της – μέχρι στιγμής – η σφοδρή κακοκαιρία Daniel. Τα πλημμυρικά φαινόμενα εξακολουθούν να μαίνονται σε όλη την έκταση του νομού Λάρισας αλλά και στην πόλη, με τις συνοικίες του Άγιου Θωμά, του Ιπποκράτη, της Νέας Σμύρνης και τις νέες εργατικές κατοικίες στην Γιάννουλη να βυθίζονται ακόμη στα λασπόνερα, μετά την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού.

Τα νερά από τον «φουσκωμένο» Πηνειό πνίγουν σπίτια, ζώα, καλλιέργειες κι οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν για να σωθούν, ενώ, έχει σταματήσει να βρέχει εδώ και σχεδόν τέσσερις μέρες. Άνθρωποι με κάθε πλωτό μέσο, συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους, από τα χωριά και τους οικισμούς έξω από την πόλη της Λάρισας.

Δεκαπέντε νεκροί και αποκαρδιωτικές εικόνες – Συγκλονιστικές μαρτυρίες Οι νεκροί από την κακοκαιρία έφθασαν τους 15, ενώ, εξακολουθούν να αγνοούνται δύο άτομα, ένα ζευγάρι Αυστριακών, με την αγωνία να κορυφώνεται, ώρα με την ώρα. Με τη σταδιακή υποχώρηση των υδάτων, φανερώνεται και το μέγεθος της καταστροφής, με τις περιγραφές των διασωθέντων να είναι συγκλονιστικές.

Σπαρακτικό είναι το κλάμα μίας γυναίκας κατοίκου της Αγίας Τριάδας Καρδίτσας: «Δόξα τω Θεώ, που είμαστε ζωντανοί μόνο», δείχνοντας στην τηλεοπτική κάμερα τη διαλυμένη οικία της. Κάμερα από κινητό καταγράφει έναν χείμαρρο που περνά μέσα από πολυκατοικίες, με τους ενοίκους να πηγαίνουν σε ψηλότερους ορόφους προκειμένου να σωθούν. Στη Φαρκαδόνα, μία ηλικιωμένη γυναίκα αναφέρει ότι το σπίτι της είναι γεμάτο νερό.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software