x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ξεκινάνε κανονικά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τη Θεσσαλία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με εξαίρεση την Θεσσαλία, οι μαθητές της επικράτειας αύριο, Δευτέρα, θα επιστρέψουν στα σχολεία.


Το πρωί θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός, οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν. Από την Τρίτη, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Το Yπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία. Αναλυτικότερα, στη Γενική Εκπαίδευση, προσλήφθηκαν 8.746 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια, και 4.898 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια. Επιπλέον, 192 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 και ΤΕ16 προσλήφθηκαν σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων ενώ διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 39 αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της, καθώς και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μετά από συνεννόηση του Yπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, τα μαθήματα στα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα αρχίσουν με καθυστέρηση μίας εβδομάδας. Η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software