x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι πλημμύρες στη Λάρισα άλλαξαν όλο τον χάρτη της Θεσσαλίας. «Συναντήθηκαν» όλα τα ποτάμια και μπαίνουν στον Πηνειό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τις καταστροφικές πλημμύρες, άλλαξε ακόμη και ο χάρτης της Θεσσαλίας, όπως αποκαλύπτουν τα δορυφορικά δεδομένα.

Το μεγαλύτερο τμήμα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.

 

Στη δορυφορική εικόνα, που ανέλυσε το κέντρο BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνεται η έκταση που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel και είναι τριπλάσια σε σύγκριση με την έκταση που είχε κατακλυστεί από τον Ιανό.

Μάλιστα φαίνεται ότι συναντήθηκαν τα 5 ποτάμια της Θεσσαλίας! Ο Ενιπέας που έρχεται από τα ανατολικά του Παλαμά, βγαίνει στον θεσσαλικό κάμπο και εκεί συναντά τον ποταμό Σοφαδίτη που έρχεται από Σοφάδες. Και οι δύο κατευθύνονται προς Πηνειό. Δυτικά του χωριού Παλαμάς είναι ο Καλέντζης και Καράμπαλης που επίσης κατευθύνονται στον Πηνειό.

Όλοι αυτοί οι ποταμοί φούσκωσαν από το μεγάλο ύψος βροχής, με αποτέλεσμα τις εικόνες αποκάλυψης που είδαμε, καθώς συναντιούνται μεταξύ τους και μπαίνουν στον Πηνειό, μαζί με τα νερά των χειμάρρων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software