x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εθνική Πινακοθήκη: Δέκα χρόνια τη φτιάχνανε, κόστισε εκατομμύρια αλλά στην πρώτη μεγάλη βροχή μπήκαν νερά στο υπόγειό της

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εισροή ομβρίων υδάτων στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκηςκαι προβλήματα στον υπόγειο χώρο του κτιρίου του REX, διαπιστώθηκαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα το ΥΠΠΟ σημειώνει ότι «εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, διαπιστώθηκε εισροή ομβρίων υδάτων στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, από την είσοδο της οδού Μιχαλακοπούλου» και πως «λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων στην οδό, τα οποία δεν ήταν δυνατό να απορροφηθούν από τους αγωγούς ομβρίων του δικτύου της πόλης, εισήλθαν στο κτήριο και κατέληξαν μέχρι το πρώτο υπόγειο του κτιρίου».

Το Υπουργείο σημειώνει ότι «ήδη έχουν δοθεί οδηγίες από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων (ΔΙΠΑΝΣΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού για επιπλέον θωράκιση του κτιρίου και τονίζει :

«Δεν υπέστη βλάβη κανένα από τα έργα που εκτίθενται στην Πινακοθήκη».
Όσον αφορά στα προβλήματα στον υπόγειο χώρο του κτιρίου του REX, το Υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει:

«Στο υπόγειο, στους χώρους των ΗΜ εγκαταστάσεων της ΔΕΔΔΗΕ (χώρος μετασχηματιστή ΜΤ και χώρος ηλεκτρολογικών πινάκων) και των ΗΜ εγκαταστάσεων του κτιρίου διαπιστώθηκε ύπαρξη υδάτων.

«Επίσης, εισροή υδάτων παρατηρήθηκε και σε ορισμένα σημεία στην οροφή του υπογείου. Στο πεζοδρόμιο της οδού Πανεπιστημίου, υπάρχει ανθρωποθυρίδα που οδηγεί στο μηχανοστάσιο της ΔΕΔΔΗΕ, η οποία είναι μη στεγανή, καλύπτεται με μεταλλικό διάτρητο καπάκι, είναι εκτεθειμένη και δεν στεγάζεται. Στο ίδιο πεζοδρόμιο υπάρχει θυρίδα μη στεγανή με διάτρητο καπάκι για τη διέλευση σωλήνων και αγωγών. Σύμφωνα με την εκτίμηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων ο μεγάλος όγκος νερού εισήλθε από τις δύο θυρίδες της ΔΕΔΔΗΕ του πεζοδρομίου και κατέληξαν στους χώρους του μηχανοστασίου. Διαπιστώθηκε, επίσης, εισαγωγή νερού πιθανόν από τους αγωγούς συλλογής όμβριων υδάτων της οδού Πανεπιστημίου από το φρεάτιο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της πρόσοψης του κτηρίου. Τα στελέχη της ΔΙΠΑΝΣΜ είναι ήδη σε συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα».

Τέλος, όσον αφορά στη Θεσσαλία και ειδικότερα στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Καρδίτσας, η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατή η διενέργεια αυτοψιών στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία. Όταν παρατηρηθεί ύφεση του φαινομένου κλιμάκια των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων θα προβούν σε αυτοψίες και ελέγχους για την καταγραφή τυχόν ζημιών».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software