x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μαραθέα Καρδίτσας: “Είμαστε 100 άτομα εγκλωβισμένοι σε μία καφετέρια – Υπάρχει 3 μέτρα νερό από έξω”

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η κακοκαιρία Daniel έχει «σαρώσει» τη Θεσσαλία, ενώ δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στη Μαραθέα Καρδίτσας που παραμένουν αποκλεισμένοι. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή, ενώ άγνωστος είναι ο πραγματικός αριθμός των αγνοούμενων.

Κάτοικος του χωριού Μαραθέα μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό.

«Είμαστε από χθες το πρωί εγκλωβισμένοι από 2 έως και 3 μέτρα το νερό. Μαζευτήκαμε όλο το χωριό σε μία καφετέρια που ήταν κλειστή και μπράβο στον ιδιοκτήτη που μας άνοιξε το μαγαζί και ανέβηκε ο κόσμος, είναι διώροφη.

Είμαστε σε 60 τ.μ. 100 άτομα, δεν έχουμε νερό για τουαλέτα, δεν έχουμε νερό να πιούμε. Έχει γίνει ένα μπάχαλο εδώ, δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο, δεν ήρθε ούτε ο δήμαρχος να μας φέρει μισό λίτρο νερό. Έχουμε νεφροπαθείς εδώ, έχουμε μωρά 16 μηνών, έχουμε εγκλωβισμένους κατάκοιτους στα σπίτια», ανέφερε αρχικά ο κ. Στέφανος Σάκκας.

«Είμαστε στο έλεος»
«Ο Στρατός δεν έπρεπε να βγάλει τον κόσμο έξω με βάρκες; Είμαστε στο έλεος. Δεν γνωρίζουμε για αγνοούμενους. Έχουν πέσει και σπίτια που κατοικούνταν. Το χωριό έχει 450-500 ανθρώπους. Είναι στο κέντρο του χωριού και στα σπίτια κι άλλοι άνθρωποι.

Εμείς εδώ, δεν έχουμε καμία επικοινωνία. Μόνο με βάρκα μπορεί να προσεγγιστεί το χωριό», συμπλήρωσε ο κ. Σακκάς.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Στην καφετέρια που είμαστε πάνω υπάρχει ταράτσα που μπορεί κανείς να μας φέρει τρόφιμα. Εμείς τώρα εδώ πρέπει να φύγουμε. Έχουμε 10 μωρά από 16 μηνών έως 3 ετών. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι, δεν έχουν συγγενείς και είναι εγκλωβισμένοι.

Ολόκληρη χώρα δεν μπορούν να στείλουν 10-20 βάρκες να πάρουν τον κόσμο; Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε ένα αντλιοστάσιο πριν από οκτώ χρόνια. Δεν είχε πλημμυρίσει ποτέ το χωριό μας, με το που έκαναν αυτό το έργο όλα τα νερά καταλήγουν στο χωριό. Το αντλιοστάσιο έχει πέντε μηχανές τεράστιες και δουλεύουν μόνο δύο γιατί δεν φτάνει το ρεύμα».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software