x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Προκαλεί τον κόσμο ο Κικίλιας: “Φταίνε οι ουρανοί που άνοιξαν για τις πλημμύρες”

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Για απίστευτα δύσκολες συνθήκες μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία που όπως είπε θα διαρκέσει μέχρι αύριο το βράδυ κι ενδεχομένως να επηρεάσει και την Αττική. Το «άνοιξαν οι ουρανοί» ισχύει κυριολεκτικά είπε ο κ. Κικίλιας. Υπογράμμισε ότι οι αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ιεραρχώντας τις ανάγκες ενώ γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού:
«Εδώ η φράση “άνοιξαν οι ουρανοί” δυστυχώς βρίσκει την κυριολεκτική εφαρμογή της. H ένταση και η διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς για τα μετεωρολογικά χρονικά δεδομένα κατάστασης στον τόπο μας, μας έχει όλους βάλει μια πολύ μεγάλη πίεση μέσα σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες συνθήκες. Η Πολιτική Προστασία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ, οι Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ιεραρχώντας ως εξής τις προτεραιότητες: συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπολίτες μας που είναι εγκλωβισμένοι σε μη ασφαλή σημεία, συμπολίτες μας που πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας. Παράλληλα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μιας και το φαινόμενο είναι ακόμα σε εξέλιξη, καταβάλλεται προσπάθεια αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών, όπως είναι η ηλεκτροδότηση που επηρεάζει και την υδροδότηση.

«Η Πολιτική Προστασία με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, είχε αποστείλει έγκαιρα από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου προς Περιφέρειες και Δήμους σχετική προειδοποίηση και σχετικές οδηγίες στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας και Στερεάς. Επιχειρούν 158 οχήματα, 360 πυροσβέστες, η 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με προσωπικό και διασωστικές λέμβους και ειδικά ερπυστριοφόρα οχήματα.

Έχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις, 172 διασωστικές επιχειρήσεις, από τις οποίες διασώθηκαν 417 συμπολίτες μας. Από την αρχή του φαινομένου εστάλησαν 14 μηνύματα από το 112. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει από εχθές το πρωί στις 7 μέχρι και τώρα 2.000 κλήσεις αναφορικά με την Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης. Τα οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο ανακατευθύνθηκαν προς ασφαλείς οδούς. Ήδη αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αεροδρομίου Σκιάθου και οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά, ενώ το λιμάνι Βόλου εξακολουθεί να είναι εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας για λόγους ασφάλειας, καθώς όπως ήδη είπα και τονίζω ξανά, η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι αύριο το βράδυ. Σε επικοινωνία και συνεργασία με τον ΑΓΕΕΘΑ, ο στρατός θα αποκαταστήσει τη γέφυρα στα Καλά Νερά στο Νότιο Πήλιο, στην οποία ήδη έχει γίνει αυτοψία.

Εφιστούμε την προσοχή προς όλους για το επόμενο εικοσιτετράωρο μέχρι αύριο το βράδυ. Παρακαλώ να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Τα φαινόμενα, τέλος, ενδεχομένως θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software