Βαγγέλης Παπαδόπουλος: Ποιοι "πέθαναν" τον Δημήτρη Ρίζο

424472.jpg
0
0
0
s2smodern

Ο Δημήτρης Ρίζος φυλάκιστηκε και πέθανε!

- Ο Θ. Ρουσόπουλος ζει και είναι βουλευτής της Ν. Δ...

- Μεγαλη η ευθύνη του Κώστα Καραμανλή!

- Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Ν. Δ. στα στελέχη και τον φιλικό της τύπο - Περιμένουμε να δούμε αν πάει στην κηδεία του ο Κυριάκος.

Η περίπτωση το Δημήτρη Ρίζου είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που παρατηρείται συχνά στο κόμμα της Ν. Δ. οι ηγεσίες της οποίας αδιαφορούν για τα στελέχη και τις εφημερίδες της παράταξης κα επιδιώκουν να τα έχουν καλά με τα έντυπα και τους δημοσιογράφους της αριστεράς που περιποιουνται καταλλήλως με διάφορες θέσεις και ποικίλες ενισχύσεις. Αυτό το κόμπλεξ των ηγετικων στελεχών του κόμματος έναντι της δεξιάς αφενός αδικεί και πικραινει τους δεξιούς ψηφοφόρους αφετέρου τους εξαγριωνει γιατί τα βλέπει να παριστάνουν δήθεν τους φωτισμενους και προοδευτικους! Υπήρξε τραγικό το γεγονός ο Δημήτρης Ρίζος να μη μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Κώστα Καραμανλη και να έκανε κουμάντο ο αριστερός Θ. Ρουσόπουλος. Όπως και σήμερα ο μεν Ρουσόπουλος να είναι βουλευτής της Ν. Δ. ο δε Ριζος το ίδιο διάστημα να μπει στη φυλακή να αρρωστήσει και στο τέλος να πεθάνει...

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Έφυγε σε ηλικία 83 ετών ο εκδότης του Αδέσμευτου Τυπου και της Λάμψης φίλος, δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος! Πικραμένος, άρρωστος και χρεωκοπημενος. Γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών, ένα ιστορικό χωριού του Παγγαίου, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του οποίου υπήρξε οικογενειακό φίλος. Στάθηκε πιστός στον ιδρυτή του κόμματος και αγωνίστηκε με ιδιαίτερο πάθος για τη Ν. Δ. Δυστυχώς, το κόμμα επί Θοδωρη Ρουσοπουλου τον εγκατέλειψε αδιαφορώντας για την εφημερίδα και τον ίδιο σε αντίθεση με τις λοιπές εφημερίδες και εκδότες. Το πλήγμα ήταν οδυνηρό όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, όσο σε ηθικό και συναισθηματικο!!! Η καταστροφή δεν άργησε με αποτέλεσμα ο αγαπητός συνάδελφος να χάσει και την υγεία του και να βρεθεί στη φυλακή. Από τα νεανικά του χρόνια ο Δημήτρης επιδόθηκε με επιτυχία στο επάγγελμα διακρίθηκε και στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ άσκησε αυστηρή κριτική από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος του Βουδούρη, του οποίου υπήρξε διευθυντής.

Αργότερα ίδρυσε τον Αδέσμευτο Τύπο και συνέχισε τους αγώνες του για την παράταξη. Στα πρώτα χρόνια ασχολήθηκε με την τηλεόραση και είχε δική του εκπομπή στην τότε ΥΕΝΕΔ. Μεγάλη επιτυχία και καλή διαδρομή είχε και ο ραδιοσταθμός του Λάμψη.

Ο Δημήτρης Ρίζος ήταν νυμφευμενος τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά.

Ετικέτες: Παπαδόπουλος , Θάνατος Δημοσιογράφος Ρίζος Εκδότηςe-genius.gr ...intelligent web software