Αξιωματικός «δίνει» τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για το φιάσκο της Ν. Φιλαδέλφειας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συγκλονιστικά είναι όσα καταγγέλλει στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ ο ανώτερος αξιωματικός που καρατομήθηκε μετά τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο αξιωματικός, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, διάβασε τα «επείγοντα – εμπιστευτικά έγγραφα» που του είχαν αποσταλεί, σχετικά με την έλευση των Κροατών χούλιγκαν, την επόμενη μέρα των θλιβερών επεισοδίων.

 

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει στη μηνυτήρια αναφορά ο αξιωματικός, τα ξημερώματα της 8ης Αυγούστου 2023, δέχτηκε τηλεφώνημα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ από άγνωστη κυρία. Η καλούσα, αφού πρώτα τον ενημέρωσε για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα λίγες ώρες πριν στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον ρώτησε εάν η «Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης είχε προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια».

Ο αξιωματικός απάντησε ότι από τις μεσημεριανές ώρες της 7ης Αυγούστου είχε εκδώσει (υπηρεσιακώς εννοεί) «κατεπείγον έγγραφο» το οποίο «είχε αποσταλεί σε όλη την ηγεσία και το επιτελικό γραφείο αρχηγού». Όπως ανέφερε, το έγγραφο αυτό ήταν το δεύτερο κατά σειρά, καθώς στις 4 Αυγούστου είχε εκδοθεί ακόμη ένα «κατεπείγον – εμπιστευτικό» έγγραφο που επίσης είχε αποσταλεί στο επιτελικό γραφείο του αρχηγού.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στη μηνυτήρια αναφορά, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ «υποψιάστηκε ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δεν είχε διαβάσει τα εμπιστευτικά κατεπείγοντα έγγραφα».

Πράγματι, όπως αναφέρει, η υποψία του επιβεβαιώθηκε λίγο μετά. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ διάβασε έγγραφο με θέμα «Εφαρμογή Αλληλογραφίας – Αναφορές – Αναγνώσεις» το οποίο και κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά. Από το περιεχόμενο του εγγράφου προκύπτει «ότι ο αρχηγός ανέγνωσε το κατεπείγον έγγραφο στις 8 Αυγούστου 2023 και ώρα 4:12:35». Δηλαδή μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Μάλιστα ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αποδίδει την καρατόμησή και την εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του, στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε παραίτηση ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«..Η απελπισία του αυτή, μπροστά στο ενδεχόμενο να του ζητείτο η παραίτηση του και να απωλέσει το θώκο του, τον ανάγκασε καταχρώμενος την ιδιότητα του και κατά παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων να διατάξει δήθεν την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, για τη δήθεν διερεύνηση και το δήθεν καταλογισμό ευθυνών σε βάρος οιουδήποτε εμπλεκόμενου αστυνομικού και έτσι δολίως να συσκοτίσει την αλήθεια αποκρύπτοντας τα βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία είχε υποπέσει και τα οποία απετέλεσαν τη μόνη γενεσιουργό αιτία θλιβερών γεγονότων της 7/08/2023 και τον οδυνηρό θανάσιμο τραυματισμός ενός νεαρού ανθρώπου»..» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η μηνυτήρια αναφορά του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ κατατέθηκε μέσω του γνωστού δικηγόρου, Γιάγκου Λαμπίρη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, του προϊσταμένου του επιτελείου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Ελευθέριου Γκαρίλα και το Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγο Νικόλαο Σπανουδάκη για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης».

TAGS: