x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Που πας ρε καημένε Ζελένσκι! Δείτε το ρώσικο su-34 που μπορεί να εκτοξεύσει υπερηχητικός πύραυλος

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το πρώτο πλήρωμα βομβαρδιστικών πολλαπλών χρήσεων Su-34 που εκτόξευσε έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal, εκτοξευόμενο από αέρα στην Ουκρανία, πρόκειται να λάβει το κρατικό βραβείο για την επίτευξη αυτού του μοναδικού άθλου.
Aξιωματούχος δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, «Το μαχητικό αεροσκάφος Su-34 χρησιμοποίησε τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Το πρώτο πλήρωμα που πέτυχε ένα τέτοιο έργο θα λάβει κρατικά βραβεία». Ο αξιωματούχος, ωστόσο, δεν αποκάλυψε την ώρα και την τοποθεσία της επίθεσης.

Ο εν λόγω αερο-βαλλιστικός υπερηχητικός πύραυλος της Ρωσίας ονομάζεται Kinzhal, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο υπερηχητικός πύραυλος, επίσης γνωστός ως Dagger, μεταφέρεται από το μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισης MiG-31K που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τους πυραύλους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εκτόξευση αυτού του πυραύλου από το βομβαρδιστικό Su-34 είναι μια σημαντική εξέλιξη για τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS).
Αν και ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal ήταν επιχειρησιακός σε υπηρεσία με το VKS από το 2017, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μάχη κατά της Ουκρανίας τον Μάρτιο του 2022.

Το Su-34 Fullback είναι ένα δικινητήριο, διθέσιο, υπερηχητικό, μεσαίου βεληνεκούς μαχητικό/βομβαρδιστικό αεροσκάφος κρούσης παντός καιρού, το οποίο αναπτύσσεται εκτενώς από το VKS για να πραγματοποιεί επιδρομές αέρος-εδάφους και βομβαρδισμούς κατά των ουκρανικών δυνάμεων.
Σε ένα πρόσφατο περιστατικό, ένα Su-34 εξολόθρευσε μια ολόκληρη θέση αεράμυνας των S-300PS της Ουκρανίας με κατευθυνόμενα πυρομαχικά.
Ορισμένοι φιλορώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιόρτασαν μάλιστα το γεγονός ως νίκη.

Ο βετεράνος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας και στρατιωτικός ειδικός Vijainder K. Thakur είπε: «Το MiG-31K έχει βαθιές τροποποιήσεις. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της ικανότητας εκτόξευσης του Su-34 Kinzhal για τη Ρωσία θα είναι μια έκπληξη».
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η ενσωμάτωση αυτών των πυραύλων στο Su-34 θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της χρήσης τους και σε μεγαλύτερο πρόβλημα για τις δυνάμεις του Κιέβου.
Ένα τοπικό ρωσικό δημοσίευμα ανέφερε ότι υπήρξαν επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις γενικού συναγερμού να χτυπούσε κάθε φορά που το αεροπλάνο MiG-31K Kinzhal ανέβαινε στον ουρανό.
Το δημοσίευμα πρόσθεσε ότι τώρα, με την εμφάνιση του Su-34 ως αερομεταφορέα Kinzhal, θα πρέπει να ανακοινωθεί γενικός συναγερμός στην Ουκρανία με οποιαδήποτε εμφάνιση αυτών των βομβαρδιστικών.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι που ταξιδεύουν με πέντε ή περισσότερες φορές την ταχύτητα του ήχου και ακολουθούν μια απρόβλεπτη τροχιά είναι γενικά παντοδύναμα έναντι των συμβατικών συστημάτων πυραύλων ή αεράμυνας. Η Ρωσία παρουσίασε το Kinzhal το 2018 ως ένα από τα έξι όπλα «επόμενης γενιάς».

Ωστόσο, η επανειλημμένη χρήση του πυραύλου και οι ισχυρισμοί των ουκρανικών δυνάμεων για αναχαίτιση και κατάρριψη του τρομερού και αήττητου πυραύλου της Ρωσίας έχουν αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα και την ισχύ αυτού του πολυδιαφημισμένου πυραύλου από στρατιωτικούς παρατηρητές.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software