x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βρετανία: Ρεκόρ αφίξεων μεταναστών με μικρά σκάφη από τη Μάγχη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι βρετανικές αρχές κατέγραψαν 872 αφίξεις μεταναστών που διέπλευσαν τη Μάγχη με μικρά σκάφη το Σάββατο, αριθμός ρεκόρ από τις αρχές του έτους, κάτι που αποδίδεται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Συνολικά, περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπλέοντας τη Μάγχη φέτος, αριθμός σχετικά μειωμένος σε σύγκριση με τις 45.000 αφίξεις που καταγράφηκαν πέρσι.

Το Σάββατο, άλλοι 54 μετανάστες διασώθηκαν κοντά στο Πα-ντε-Καλαί από τη γαλλική ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μπουλόνιε-σιρ-Μερ. Οι μετανάστες ζήτησαν βοήθεια αφού υπέστη βλάβη η μηχανή του σκάφους τους, όμως στη συνέχεια τέθηκε ξανά σε λειτουργία από δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Το καλοκαίρι είναι η πιο ευνοϊκή περίοδος για τον επικίνδυνο διάπλου της Μάγχης και τον Αύγουστο καταγράφηκε ρεκόρ αφίξεων στη Βρετανία, με περισσότερες από 5.300. Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για τη συντηρητική κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ που έχει θέσει ως προτεραιότητά της την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. Μολονότι η νομοθεσία αυστηροποιήθηκε και απαγορεύεται πλέον στους μετανάστες που φτάνουν παράτυπα στο βρετανικό έδαφος να ζητούν άσυλο στη χώρα, η κυβέρνηση δυσκολεύεται να ελέγξει την κατάσταση. Στα σχέδιά της είναι επίσης να απελαύνει τους μετανάστες πίσω στις χώρες τους ή σε τρίτες χώρες, όπως στη Ρουάντα, ένα σχέδιο όμως που έχει μπλοκαριστεί από τα δικαστήρια.

Μετά το 2018, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διέπλευσαν τη Μάγχη ξεκινώντας με μικρά σκάφη από τη Γαλλία. Οι περισσότεροι από αυτούς ζητούν άσυλο, με αποτέλεσμα το σύστημα υποδοχής αυτών των αιτημάτων να μην μπορεί να τα διαχειριστεί εγκαίρως. Στα τέλη Ιουνίου, τουλάχιστον 175.000 άνθρωποι περίμεναν ακόμη μια απόφαση των βρετανικών αρχών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software