x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πρόεδρος της κοινότητας Λευκίμης: “Η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει είναι προϊόν εμπρησμού – δεν έχει καμία σχέση με το δάσος της Δαδιάς”

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος της κοινότητας Λευκίμης Έβρου -η οποία εκκενώθηκε- Σταύρος Τζελέπης, αναφορικά με τη φωτιά που απείλησε σήμερα το χωριό όπως και το στρατόπεδο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, χωρίς ακόμη ο κίνδυνος να έχει παρέλθει εντελώς.

Όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας η φωτιά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Δαδιά, τον άλλοτε Εθνικό Δρυμό (ο οποίος δεν υφίσταται ουσιαστικά πλέον) αλλά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, ή αναζωπύρωσης.

Όπως είπε ο ίδιος: «Δεκαπέντε χρόνια είναι. Από το 2010 γίνεται αυτή η ιστορία. Αντιπυρικές γιοκ. Δασική Υπηρεσία γιοκ. Πυροσβεστική γιοκ. (…) Μόλις σβήσει η φωτιά θα πουν όλοι κινδυνεύσαμε, με την ακεραιότητα της ζωής μας να μην καούμε άντε και του χρόνου πάλι τα ίδια».

Στο μεταξύ στη Λευκίμη οι συνεχείς ρίψεις των εναέριων μέσων κράτησαν τελικά τις φλόγες εκτός χωριού, αν και πλησίασαν αρκετά.

 

Όπως αναφέρει το evrosnews.gr ίδιες δραματικές στιγμές με τις προηγούμενες ημέρες έζησαν δυστυχώς οι κάτοικοι, αφού λόγω και των ενισχυμένων βορειοανατολικών ανέμων που φυσούσαν, η φωτιά ξεκίνησε από ένα σημείο που δεν είχε καεί τις προηγούμενες ημέρες, μεταξύ Λευκίμης και Πρβατώνα και επεκτάθηκε εξαιρετικά γρήγορα.

Έκαψε ένα μαντρί και τα ζώα που υπήρχαν μέσα, ενώ πλησίασε απειλητικά και στο στρατόπεδο Δελαγραμμάτικα που είναι η έδρα της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας.

Μάλιστα κηρύχθηκε συναγερμός και κλήθηκαν εσπευσμένα όλα τα στελέχη επειγόντως στο στρατόπεδο από όπου και αν βρίσκονταν, προκειμένου να βοηθήσουν για να μην μπει μέσα σε αυτό η φωτιά.

Στην πλατεία του χωριού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ι Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης και ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ήρθαν άμεσα και λεωφορείο με άλλα οχήματα για την απομάκρυνση των κατοίκων και μετά το αρχικό μήνυμα από το 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα, με το νέο μήνυμα και τις φλόγες να πλησιάζουν μερικές εκατοντάδες μέτρα στα πρώτα σπίτια, ξεκίνησε η εκκένωση.

Τελικά οι συνεχείς ρίψεις των εναέριων μέσων και οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων, σταμάτησαν την φωτιά πριν φτάσει στο χωριό.

Η κατάσταση όμως παραμένει πολύ δύσκολη και το βράδυ μόνο εύκολο δεν θα είναι για όλους.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software