Γράφτηκε στις .

Εκτάκτως αύριο στα κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου για τη συνεδρίαση του «εθνικού»!

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί αύριο εκτάκτως ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλάζοντας άρδην την προγραμματισμένη άφιξη του στην κατεχόμενη Λευκωσία την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αλλαγή στα πλάνα του Τούρκου ΥΠΕΞ έγκειται στο γεγονός ότι θέλει να είναι παρών στη συνεδρίαση του λεγόμενου «εθνικού συμβουλίου», κατά την οποία ο Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στη ψευδοβουλή, για τους έξι γύρους διαβουλεύσεων που είχε με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ και τις εξελίξεις αναφορικά με τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

Όπως μεταδίδεται μετά τη συνεδρίαση ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. Την ίδια ώρα από τα κατεχόμενα ανακοινώθηκε ότι ο Ερχάν Ερτσίν αναλαμβάνει χρέη «ειδικού συμβούλου» του Μουσταφά Ακιντζί.

Στο παρελθόν υπηρέτησε στη θέση του υπεύθυνου για θέματα ΕΕ στο διπλωματικό γραφείο του Τ/κ ηγέτη.

Κύπρος, Επίσκεψη, Κατεχόμενα, Τσαβούσογλου