Σοκαριστικές καταγγελίες Σαλμά για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου: «Διορίστηκε επειδή ήταν φίλος του Πλεύρη»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, για τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Αγρινίου, Μιχάλη Σερασκέρη. Ο πρώην υπουργός τον περιέγραψε ως αιτία της διάλυσης του νοσοκομείου εξαιτίας του κύματος παραιτήσεων από γιατρούς και διοικητικά στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Καταρχάς, ο κ. Σαλμάς ξεκαθάρισε πως ο κ. Σερασκέρης διορίστηκε «επειδή ήταν φίλος του πρώην υπουργού Υγείας του κ. Πλεύρη», ενώ έκανε λόγο για «κακοδιοίκηση» και «μεσαίωνα συμπεριφοράς», καθιστώντας τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους» προσωπικά υπεύθυνο τόσο πολιτικά όσο και ποινικά «για το επόμενο ατυχές περιστατικό».

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε, ανέφερε ότι οι αρμόδιοι γιατροί για τον αξονικό τομογράφο απηύδησαν με τον διοικητή διότι τους έστελνε για εφημερίες στην Άρτα, με αποτέλεσμα να είναι «δέκα μέρες χωρίς εφημερία ο αξονικός τομογράφος σε όλη την Αιτωλοακαρνανία».

Επισήμανε δε ότι η ΜΕΘ κλείνει διότι δύο εκ των τριών γιατρών έχουν παραιτηθεί, ενώ παραίτηση έχει επιβάλλει και η διευθύντρια, εναντίον της οποίας έλεγε ο διοικητής: «Αυτή φαίνεται καλή γιατρός, τι ήρθε η καημένη να κάνει εδώ; Θα την στρώσουμε».

«Μιλάμε για μεσαίωνα συμπεριφοράς που απορώ πώς δεν τον έχετε αλλάξει ακόμη. Θα πάρετε αμέσως την ευθύνη την πολιτική αν μείνει αυτός ο διοικητής εκεί» είπε απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος δεν αρνήθηκε όσα κατήγγειλε ο κ. Σαλμάς και μετέθεσε το θέμα στις επικείμενες αξιολογήσεις διοικητών, γεγονός που εξόργισε τον «γαλάζιο» βουλευτή.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη Μαιευτική Κλινική, η οποία όταν ανέλαβε ο συγκεκριμένος διοικητής είχε τέσσερις γιατρούς και έφυγαν οι τρεις. «Στους χειρουργούς έφυγαν δύο, είναι έτοιμοι να φύγουν και οι άλλοι δύο» συμπλήρωσε.

«Από αυτή τη στιγμή που είστε ενήμερος για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, η ευθύνη πλέον φεύγει από το Διοικητή και έρχεται σε εσάς προσωπικά, είτε πολιτική είτε ποινική, για το επόμενο ατυχές περιστατικό που εύχομαι να μη συμβεί» κατέληξε απευθυνόμενος στον κ. Θεμιστοκλέους.

TAGS: