x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τι κρύβει η υποψηφιότητα Κασσελάκη, τα σενάρια για... δάκτυλο ΗΠΑ και λόμπυ - Τα πυρά από… ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τάραξε τα νερά όχι μόνο στην Κουμουνδούρου αλλά και στη γαλάζια παράταξη, που βλέπει ένα άγνωστο -μέχρι στιγμής- πρόσωπονα διεκδικεί την καρέκλα του Αλέξη Τσίπρα. Ένα πρόσωπο που -επί του παρόντος τουλάχιστον- δεν έχει κάποιος να του προσάψει κάτι, διότι πολύ απλά, φρόντισε ο ίδιος ο Κασσελάκης να παρουσιάσει τα καλά και κακά του, αλλά και να τα καλύψει και με ένα χρυσό πέπλο. Από την υποτροφία του στην Αμερική και τη σταδιοδρομία του στη Goldman Sachs έως και τις προσωπικές του επιλογές.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ένας άνθρωπος που φρόντισε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλους και από όλα... Δεν δήλωσε ούτε Αριστερός (σσ. «εξαφάνισε» το «Α» της Αριστεράς από το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ) ούτε Δεξιός, ούτε Κεντρώος. Ακόμα κι όταν δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έχει γκέι ατζέντα, αλλά ανθρώπινη ατζέντα.
Όλα αυτά διαμορφώνουν και μια νέα πραγματικότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι αυτό διότι αν και η Έφη Αχτσιόγλου παραμένει φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα εξαφανιστεί από το ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Αντιθέτως... Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε για να μείνει...

Νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά

Όπως γράφει σήμερα και το ΒΝ, η προοπτική ενός νέου κόμματος στην Κεντροαριστερά είναι ζητούμενο για πολλά επιχειρηματικά κέντρα που δεν θέλουν ανεξέλεγκτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ελληνική σκηνή έχουμε δει ακόμα και μεγάλο επιχειρηματία φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη να επικρίνει την κυβέρνηση. Έχουμε δει παραδοσιακό δεξιό επιχειρηματία με media να μη θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυρίαρχο και να ψάχνει μία καλή αντιπολίτευση.
Δεξιά επιχειρηματικά τζάκια παρόλο που «κερδίζουν» επί ΝΔ δεν θέλουν έναν ανεξέλεγκτο Μητσοτάκη. Η ύπαρξη δυναμικής αντιπολίτευσης είναι η κινητήρια δύναμη του ίδιου του πολιτικού συστήματος. Αλλιώς οδεύουμε σε πλήρη ερντογανισμό.
Η πληροφορία του ΒΝ λέει ότι μεγάλος επιχειρηματικός παράγοντας θα καλοέβλεπε μια στήριξη στην δημιουργία κεντροαριστερού κόμματος. Μάλιστα από τα ΜΜΕ αρχίζει και αναπτύσσει μία παρόμοια θεματολογία και ατζέντα…

Οι δημοσκοπήσεις

Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη έδωσε νέα πνοή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν βαλτώσει. Η ανταπόκριση του κόσμου, όπως προκύπτει και από τα social media, είναι μεγάλη, κάτι που αλλάζει και τις εκτιμήσεις για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Κι παρ' όλου που -σε καμία περίπτωση- δεν αναμένεται η συμμετοχή να φτάσει τους 150.000 ψηφοφόρους του 2022 (όταν ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ), θεωρείται δεδομένη πως η συμμετοχή θα είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Πάντως, δύο στοιχηματικές εταιρείες δίνουν τον κ. Κασσελάκη να περνά στον δεύτερο γύρο και να βρίσκεται κοντά με την Έφη Αχτσιόγλου, αφήνοντας αρκετά πίσω τους Τσακαλώτο-Παππά-Τζουμάκα.
Για την ιστορία και μόνο σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στον Ανδρέα Λοβέρδο στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Τελικά, ο κ. Λοβέρδος δεν πέρασε ούτε στον β' γύρο...

Η επιχείρηση αποδόμησης

Μία ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας άρχισε η επιχείρηση αποδόμησης του Στέφανου Κασσελάκη, όχι μόνο από τη Δεξιά, αλλά και από την Αριστερά, που βλέπει ένα «ξένο σώμα» να διεκδικεί το κόμμα.
Ο Κασσελάκης «διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να τον μετατρέψει “το ταχύτερο δυνατό” σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Ώστε να συνεργάζεται με τη Ν.Δ. σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ακόμη και αν έτσι η διάκριση Αριστερά/Δεξιά εξαερώνεται, ενόσω η ίδια η Αριστερά, μαζί με ολόκληρη την ιστορία της, εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή. Παροντισμός χωρίς όρια» γράφει στην εφημερίδα «Αυγή», ο Αριστείδης Μπαλτάς (ΣΥΡΙΖΑ).
«Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα “φυτεύονται” από το instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας στο Action 24, για να συμπληρώσει «δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Αυτός ο χώρος (σ.σ. της ανανεωτικής Αριστεράς) έχει μια παράδοση, με την οποία μπορεί κάποιος να διαφωνεί, αλλά έχει μια παράδοση. ΚΚΕ εσωτερικού, η διάσπαση, εάν γίνεται κομμουνισμός με δημοκρατία ή όχι, ευρωκομμουνισμός, η υπόθεση της μεταπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικότητες, Κύρκος, Αλαβάνος… Αυτό τώρα συμπυκνώνεται στον Κασσελάκη», είπε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Mega.
«Μου κάνει λίγο περίεργο όταν έχεις μεγαλώσει στην Εκάλη… άσε και λίγο την κλάψα. Κι εγώ έχω μεγαλώσει στην Εκάλη αλλά δεν έχω αρχίσει την κλάψα (…) ότι από το παραδικαστικό βρέθηκα στη Goldman Sachs» δήλωνε χθες ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το παραδικαστικό

Πλέον, όλοι ψάχνουν να μάθουν «από που κατέβηκε ο Κασσελάκης». Τα σενάρια περιλαμβάνουν από δάκτυλο Αμερικανών και λόμπι έως και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα...
Στο σκοτεινά σημεία της βιογραφίας του, που ψάχνουν όλοι να μάθουν τι ακριβώς συνέβη, είναι τι είδους σχέση είχε η οικογένεια του με το παραδικαστικό κύκλωμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του The Toc, ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος, βρέθηκε σε δικαστικές «περιπέτειες» ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CASCO ΑΒΕΕ. Η εταιρεία είχε αντικείμενο εργασιών την παραγωγή και εμπορία ναυτιλιακών χρωμάτων και επιχρισμάτων, αλλά τελικά φαλίρισε... Το πως και το γιατί παραμένει άγνωστο.

Η υποτροφία

Εν τω μεταξύ, δεν είναι και λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και την υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου που του επέτρεψε να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Όπως σημειώνουν η μητέρα του, οδοντίατρος στο επάγγελμα, έχει κάνει καριέρα ως καθηγήτρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, τo 2006, όταν εκείνος φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια η μητέρα του Ευαγγελία Κασσελάκη, είχε ήδη ενταχθεί στο εκπαιδευτικό δυναμικό του ίδιου Πανεπιστημίου...

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software