x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύγχρονη γαλέρα με είλωτες φέρνει ο Μητσοτάκης στην εργασία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μετά την ημέρα των 27 ωρών και τη νομοθέτηση των συμβάσεων μηδενικών ωρών απασχόλησης ο Αδωνης Γεωργιάδης ως μέγας «μεταρρυθμιστής» υπουργός Εργασίας καταργεί και το πενθήμερο.

Υπακούοντας στις απαιτήσεις του ΣΕΒ και του μόνιμου εκπροσώπου του στο Μέγαρο Μαξίμου θέτει ένα κυνικό εκβιαστικό δίλημμα στους υπό πρόσληψη εργαζόμενους, την ώρα που η ανεργία «αρνείται» να μειωθεί. Και αυτό είναι «ή εξαήμερη εργασία ή άνεργος». Τόσο απλά.

Το τυράκι της προσαύξησης του 40% στο ημερομίσθιο της έκτης ημέρας μόνο υπέρ των εργαζομένων δεν μπορεί να θεωρηθεί, όταν η σύμβαση θα κάνει λόγο για υποχρεωτική εξαήμερη εργασία, καταργώντας ουσιαστικά τις υπερωρίες.

Ο εργασιακός χειμώνας που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους, πρώτα για όσους απασχολούνται στη βιομηχανία και στη συνέχεια, χωρίς αμφιβολία, για όλους τους υπόλοιπους, θα περιλαμβάνει τα πάντα. Μισθούς πείνας χωρίς συλλογικές συμβάσεις, εργασία έως τα 74 έτη, συμβάσεις μηδενικών ωρών απασχόλησης, εξαήμερη εργασία, εξαντλητικά ωράρια, πλήρη ατιμωρησία των εργοδοτών σε αντεργατικές πρακτικές.

Όλα αυτά βέβαια τα είχε υποσχεθεί ως υποψήφιος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το μακρινό, για τα σημερινά δεδομένα, 2019 αλλά κανένας δεν τον πήρε στα σοβαρά. Αυτός όμως ήθελε να γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα λέγοντας «είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στη δεκαετία του 80, και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν πού πηγαίνει αυτός ο κόσμος».

Τώρα όμως που πραγματοποιεί τα ανατριχιαστικά οράματά του, το παιγνίδι περνάει στην πλευρά των εργαζομένων και της συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν μπορεί να παρακολουθούν αμήχανα την κατεδάφιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κερδηθεί με θυσίες χωρίς την προβολή ουδεμίας αντίδρασης.

Μπορεί οι ψηφοφόροι να του έδωσαν 41% στις τελευταίες εκλογές, δεν του έδωσαν όμως σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να καταντήσουν δούλοι.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software