ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 11Η ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν για 11η ημέρα στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με το έργο της κατάσβεσης να εστιάζει σε Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Στη Ροδόπη, αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνολικά σε Έβρο και Ροδόπη επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα. Σε ό,τι αφορά την Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιές στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων και συγκεκριμένα, επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος παρέχει συνδρομή ένα ελικόπτερο. Στη Βοιωτία, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι. Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο αντιμετώπισε 92 πυρκαγιές.

TAGS: