x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΗΠΑ: Δύο ναύτες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δύο ναύτες  συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, ανακοίνωσε  το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι δύο συλληφθέντες, που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, κατηγορούνται για διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών στο Πεκίνο, είπε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ματ Όλσεν, αρμόδιος για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σαν Ντιέγκο. Λόγω των πράξεών τους, «ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες κατέληξαν στα χέρια της (ηγεσίας της) Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», τόνισε ο Όλσεν.

 
 

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ από την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», υποστήριξε η Στέισι Μόι, ειδική πράκτορας του FBI που διευθύνει το γραφείο στο Σαν Ντιέγκο. Η Κίνα θα κάνει τα πάντα για να πλήξει τις ΗΠΑ «στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της με σκοπό να καταστεί η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο», ισχυρίστηκε.

Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο είναι τεταμένες για λόγους που συνδέονται με ζητήματα εθνικής ασφαλείας και εμπορίου. Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Κίνα για κατασκοπεία και κυβερνοεπιθέσεις, αλλά η κινεζική πλευρά απορρίπτει όσα της καταλογίζονται. Αντίστοιχες κατηγορίες έχει διατυπώσει στο παρελθόν και η Κίνα.

 

Άλλα αγκάθια στις σινοαμερικανικές σχέσεις είναι η απαγόρευση εξαγωγής προηγμένης τεχνολογίας από τις ΗΠΑ, η βιομηχανική πολιτική του Πεκίνου, οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, η προέλευση του κορονοϊού που προκάλεσε την πανδημία Covid-19, οι εμπορικοί δασμοί και το ζήτημα της Ταϊβάν.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software