x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αμερικανοί στρατιώτες σε δεξαμενόπλοια που πλέουν στον Κόλπο!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αναπτύξει στρατιώτες σε πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια που διασχίζουν τον Κόλπο, με την προσδοκία πως αυτό θα σημάνει την αποτροπή συλλήψεων πλοίων του είδους από το Ιράν, δήλωσε χθες Πέμπτη αμερικανός αξιωματούχος.

 

«Λαμβάνονται μέτρα (…) για να χρησιμοποιηθούν ομάδες ασφαλείας αποτελούμενες από πεζοναύτες και μέλη του πολεμικού ναυτικού πάνω σε εμπορικά πετρελαιοφόρα πλοία που διέρχονται από το ή κοντά στο στενό του Χουρμούζ, ώστε να ενισχυθεί η υπεράσπιση αυτών των ευάλωτων σκαφών», εξήγησε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Για να προχωρήσει το σχέδιο απαιτείται να υπάρξουν προσκλήσεις, αφού τα τάνκερ είναι ιδιωτικά, πάντως «προετοιμαζόμαστε να το κάνουμε αν συναφθούν οριστικές συμφωνίες», συνέχισε ο αξιωματούχος.

 
 

Ερωτηθείς εάν η ανάπτυξη στρατιωτικών θα μπορούσε να οδηγήσει στο ξέσπασμα συγκρούσεων ανάμεσα στις αμερικανικές και στις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, ο αξιωματούχος είπε πως αυτό εναπόκειται στην Τεχεράνη.

«Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά αλληλεπίδραση αν το Ιράν σεβαστεί τους κανόνες και τηρήσει το διεθνές δίκαιο», είπε. «Αν επιτεθούν και έχουμε δυνάμεις πάνω σε πλοίο, θα ανταποδώσουμε», διεμήνυσε.

 

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, ο Πατ Ράιντερ, και αυτός του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Κέρμπι, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες γ

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software