x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 60 τζιχαντιστές της Σεμπάμπ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τουλάχιστον εξήντα μαχητές της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας της Κένυας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Κενυάτης υπουργός Εσωτερικών Κιθούρε Κιντίκι.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ξέσπασε μάχη στη βορειοανατολική Κένυα, στην περιφέρεια του ποταμού Τάνα.

Μέλη της Σεμπάμπ επιτέθηκαν σε λεωφορεία την Τρίτη, όμως δυνάμεις που περιπολούσαν στην περιοχή επενέβησαν αμέσως και σκότωσαν όλους τους δράστες, σύμφωνα με τον Κιντίκι.

Οι Αρχές έκαναν επίσης λόγο για δυο νεκρούς Κενυάτες άμαχους στην επίθεση των τζιχαντιστών.

Η Σεμπάμπ («Νεολαία» στα αραβικά), που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, έχει εξαπολύσει επανειλημμένα επιθέσεις στην Κένυα, ιδίως σε βόρειους τομείς της. Στις αρχές Ιουλίου, οι κενυατικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 20 μέλη της έπειτα από παρόμοια επίθεση, πάντα σύμφωνα με το Ναϊρόμπι.

Η οργάνωση πολεμά για πάνω από δεκαπέντε χρόνια την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό να την ανατρέψει και να επιβάλλει στη χώρα τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

Αν και οι μαχητές της εκδιώχθηκαν από τα κυριότερα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, την περίοδο 2011-2012, η Σεμπάμπ διατηρεί τον έλεγχο σε αχανείς ζώνες στις επαρχίες, από όπου εξαπολύει συχνές και φονικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ξένων στρατευμάτων και αμάχων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software