x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αθώωση Βαξεβάνη για την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο Αθανασίου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Oμόφωνη αθώωση του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη για όσα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα για τα “έργα και τις ημέρες” του Χαράλαμπου Αθανασίου ως υπουργού Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας κατέληξε σήμερα Τρίτη, ύστερα από περίπου 15 συνεδριάσεις το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

 

Συγκεκριμένα το δικαστήριο μετά από την εξονυχιστική διερεύνηση της υπόθεσης αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του δημοσιογράφου από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, την οποία αντιμετώπιζε ύστερα από μήνυση του Χαρ. Αθανασίου σε σχέση με δημοσιεύματα στην εφημερίδα Documento, κρίνοντας δηλαδή επί της ουσίας ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν περιείχαν ψευδή στοιχεία.

Δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη

 
 

Με ομόφωνη Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αθωώθηκε πανηγυρικά ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που κατηγορείτο για συκοφαντική δυσφήμηση του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χ. Αθανασίου. Μετά από εξαντλητική ακροαματική διαδικασία μακράς διάρκειας το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης ευθύνεται για γεγονότα, που δημοσίευσε όσο ένας γιατρός για ασθένειες, που ανακαλύπτει στις διαγνώσεις του.

Η σημερινή αθωωτική Απόφαση δεν συνιστά μόνον προσωπική νίκη του Κ. Βαξεβάνη αλλά συνάμα και νομικό ανάχωμα με ηχηρό μήνυμα προστασίας της ελευθεροτυπίας ενάντια στις εκβιαστικές και εκδικητικές διώξεις δημοσιογράφων από τους ισχυρούς της οικονομίας και της πολιτικής.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software