x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σέρρες: Σκότωσαν με φόλα τον σκύλο του δημάρχου Σιντικής – Επικήρυξε τους δράστες με 2.000 ευρώ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό θανάτωσης σκύλου από φόλα στον δήμο Σιντικής στις Σέρρες. Θύμα αυτή τη φορά το σκυλί του δημάρχου της περιοχής Φώτη Δομουχτσίδη, το οποίο ήταν μέσα στην αυλή του σπιτιού, στο Σιδηρόκαστρο. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής και το σκυλί, το οποίο ήταν 15 μηνών, εντόπισε νεκρό ο ίδιος ο δήμαρχος.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Δομουχτσίδης ο δράστης ή οι δράστες πρέπει να έδωσαν στη σκυλίτσα του πολύ ισχυρό δηλητήριο. «Το βράδυ πάντα την έδενα για να μην ορμάει στα γατάκια που έχω στην αυλή και το πρωί την έλυνα. Σήμερα νωρίς το πρωί δεν την άκουσα καθόλου, πήγα να την λύσω και την βρήκα νεκρή», περιγράφει ο δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα έχει επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 2.000 ευρώ, αναζητώντας πληροφορίες για τη δηλητηρίαση της σκυλίτσας που την είχε ονομάσει Λίζα. «Δεν μπορεί να πάει κάπου το μυαλό μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έκανε κάποιος τέτοιο πράγμα, πόσο μάλλον σε σκυλί που ήταν μέσα σε αυλή», τονίζει.

 
 
 

Το πρωί θα διενεργηθεί νεκροψία στο άτυχο ζώο προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιο φάρμακο το σκότωσαν, ενώ το περιστατικό έχει καταγραφεί και από την Αστυνομία.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που δηλητηριάζουν σκυλί του δημάρχου. Το 2018 και πάλι άγνωστοι είχαν ρίξει φόλα και είχαν σκοτώσει το σκύλο του, ένα αρσενικό με το όνομα Ρόμεο. «Είναι το δεύτερο σκυλί που μου δηλητηριάζουν μέσα στο σπίτι μου», υπογραμμίζει.

Στον δήμο Σιντικής έχουν καταγραφεί περιστατικά θανάτωσης ζώων με φόλες, αλλά όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, αυτό γινόταν σε αδέσποτα, σημειώνοντας βέβαια πως και εκείνες οι περιπτώσεις είναι αποτρόπαιες και καταδικαστέες. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί φόλες στο Σιδηρόκαστρο ενώ πριν από περίπου 15 ημέρες είχε γίνει μια μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη Ροδόπολη για τις φόλες σε αδέσποτα ζώα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software