Επίθεση στη Μόσχα επιχείρησαν με uav οι Ουκρανοί! «Ένα καταρρίφθηκε, 2 εξουδετερώθηκαν»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ρωσία (3): Ένα ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε και άλλα δύο εξουδετερώθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά έπεσαν σε πολυώροφο κτίριο (Υπ. Άμυνας)

Για επίθεση τριών ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στη Μόσχα, έκανε λόγο πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Ιουλίου αποτράπηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στην πόλη της Μόσχας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «ένα ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε από συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας πάνω από το προάστιο Οντιντσόβο» της Μόσχας και «άλλα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετερώθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβησαν ακυβέρνητα» σε κτιριακό συγκρότημα.

Το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Μόσχας για επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η λειτουργία του αεροδρομίου έχει πλέον αποκατασταθεί.

Από τη νυχτερινή επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε δύο κτίρια που στεγάζουν γραφεία, δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, συμπληρώνοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. «Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν απόψε. Οι προσόψεις δύο κτιρίων της πόλης υπέστησαν μικρές ζημιές. Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες», έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν.

 

Οι επιθέσεις στη Μόσχα και τα περίχωρά της -περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα- ήταν μέχρι πρότινος σπάνιες, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι η αντιαεροπορική της άμυνα κατέρριψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Λόγω της επίθεσης είχε διακοπεί και τότε προσωρινά η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Βνούκοβο.

 

Οι επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών καταγράφονται λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης που αποσκοπεί στην απελευθέρωση εδαφών που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ καταδίκασε τις επιθέσεις που, όπως τόνισε, «δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τη βοήθεια που παρέχουν στο καθεστώς του Κιέβου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ».

TAGS: