x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Κατάντια μας να ελέγχουν την πυρασφάλεια μονάδων των ΕΔ οι υπουργοί» και συμβουλές προς Αρχηγούς-Στρατηγός Ζιαζιάς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

 
 

Επίτιμος Α/ΓΕΣ

Που φθάσαμε το Στράτευμα; Έλεγχος των μέτρων πυρασφάλειας των Στρατοπέδων από τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνης , και αυτό το ΥΠΕΘΑ το ανακοινώνει στα ΜΜΕ , ως μέτρο πρόληψης  των πυρκαγιών; !!!!!! Δηλαδή η Ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων ; Κανένας δεν σκέπτεται τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι ενέργειες  στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων;

 

Ενα θέμα που ασχολούνταν μια επιτροπή Στελεχών  κατά Σχηματισμό και εν συνέχεια έλεγχος από τον Μείζονα Σχηματισμό . Όλα αυτά τον μήνα Απρίλιο , πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου ) και όχι βέβαια τον Αυγούστο…

Δεν είναι στρατιωτικα δεοντολογικό και ηθικό  να διασύρετε δημόσια ενας Διοικητής μιας κρίσιμης για την ασφάλεια της Χώρας μας Μονάδος , ανακοινώνοντας δημόσια ότι «Απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής» , αυτό γίνεται χωρίς ανακοινώσεις στα ΜΜΕ , αν προέκυψαν βέβαια εμφανείς παραλήψεις στην εκτέλεση των καθηκόντων του και όχι δημόσια για να καλυφθεί  επικοινωνιακα η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και του υφιστάμενου δήθεν επιτελικού κράτους . 

 

Δυστυχως βρέθηκε η «Ιφιγένεια» που θα «εκτονώσει » την οργή του κόσμου για την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να ανταπεξέλθει με ορθολογικό τρόπο σε μια κρίση , είναι ο Διοικητής μιας στρατιωτικής Μονάδος .

Η πολιτεια για ακομη μια φορά αποδείχθηκε ανέτοιμη και ανίκανη να προστατεύσει από την πύρινη λαίλαπα τους πολίτες της Χωρας μας, περιουσίες, καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις, ακόμα και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις .

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει  ότι «Ο διοικητής είναι υπεύθυνος διά παν ό,τι πράττει ή παραλείπει να πράξει η Μονάς την οποία διοικεί», αφού όμως στον Διοικητή δώσουμε τις ανάλογες πιστώσεις και τα ανάλογα μέσα . Όλα αυτά όμως θα διατυπωθούν με ακριβεια και αμεροληψία στο σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ ,που ορθώς διεξάγεται από τον οικείο Κλάδο . 

Για ευθύνες, αυτή την ώρα, ουδείς μπορεί να ομιλεί περαν της φυσικής ηγεσίας . Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να ομιλούν αυτοί που την περίοδο της ηγεσίας τους συνεβει περιστατικό που εξέθεσε διεθνώς την χώρα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας…

Νομίζω ότι εστω και στο παρά πέντε ήλθε ο χρόνος να σοβαρευτούμε και να οργανωθούμε  και να εγκαταλείψουμε τις «θεατρικές και επικοινωνιακές παραστάσεις» προκειμένου να προβληθεί ο κάθε δήθεν «ηγέτης». Ο ηγέτης βγαινει μπροστά στα δύσκολα και όχι στις χαρές και στα πανηγύρια ………….. Ο ηγέτης , ο Αρχηγός, κατα την διάρκεια της θητειας του, καλείται να αφήσει προτυπα συμπεριφοράς προς τους νεότερους συναδέλφους , οι οποίοι τον θέλουν μάχιμο , ειλικρινή, συνεπή , αποφασιστικό , ασυμβίβαστο,με θάρρος της γνώμης,επαγγελματία,ΑΝΘΡΩΠΟ και πάντα έτοιμο να αναλάβει προσωπική ΘΥΣΙΑ έναντι των υφιστάμενων του, έναντι των συναδέλφων, έναντι του ΓΕΝΙΚΟΥ καλού .

Ο Αρχηγός κατα την διάρκεια της ΘΗΤΕΙΑΣ , δεν δημιουργεί «παρέες» εντός του Στρατεύματος ,δεν «σφιχταγγαλιαζεται» με το πολιτικό σύστημα , περαν των καθοριζομενων στο Σύνταγμα της χώρας μας, δεν συμμετέχει σε κομματικές συνάξεις  και βέβαια οφειλει να εργάζεται για το καλό του Στρατεύματος και οχι για το ατομικό του ΣΥΜΦΕΡΟΝ και την ατομική του προβολή ………..

Ο ηγέτης είναι αυτός που πρώτος διαβαίνει τον Ρουβίκωνα………….. 

Αυτά τα λίγα με απόλυτο σεβασμο και εκτιμηση προς τους Αρχηγούς των Κλάδων μας , οι οποίοι υπό δύσκολες συνθήκες διατηρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επιχειρησιακή ετοιμότητα .

 
 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software