Προελαύνει ο Συριακός στρατός

syrian-army-in-hama-countryside-954x516.jpg
0
0
0
s2smodern

Οι δυνάμεις του συριακού Στρατού έχουν περικυκλώσει ασφυκτικά το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στο Μορέκ στην Ιντλίμπ αφού κατέλαβαν πλήρως το θύλακα της Χαμά. Οι Σύροι στρατιώτες βρίσκονται στην κυριολεξία "απέξω" και μάλιστα κάποιοι απ αυτούς βγάζουν και...selfie

Πλέον το καθεστώς Άσαντ ελέγχει ολόκληρο το βόρειο θύλακα της Hama , αφού οι υπόλοιποι τζιχαντιστές είτε κατέφυγαν στο τουρκικό παρατηρητήριο είτε παραδόθηκαν. Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο Χάμα, ο συριακός στρατός έχει πάρει τον έλεγχο των πέντε τελευταίων πόλεων που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές. Η πηγή δήλωσε ότι ο Συριακός Στρατός έχει μεταφέρει τα στρατεύματά του προς το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στο Morek. Ωστόσο, δεν αναμένονται συγκρούσεις, τουλάχιστον προς το παρών. Το τουρκικό καθεστώς έχει ήδη πει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από το παρατηρητήριο, παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από τον Συριακό Αραβικό Στρατό. «Οι δυνάμεις του καθεστώτος περικυκλώνουν το τουρκικό παρατηρητήριο στο Μόρεκ αφού κατέλαβαν τις άλλες τοποθεσίες αυτού του θυλάκου που βρίσκεται ανάμεσα στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν περισσότερα από δέκα υψώματα και επεξέτειναν τον έλεγχό τους στον κύριο αυτοκινητόδρομο που υπάρχει στην περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδιδε ζωντανά από τη γειτονική πόλη Χαν Σεϊχούν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεγάλο μέρος της περιοχής, που βρισκόταν εδώ και χρόνια υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βρίσκεται τώρα είτε υπό τον έλεγχο του στρατού είτε μέσα στην ακτίνα πυρός του.

Ετικέτες: Συρία Ασαντ Στρατός Νίκες Φωτογραφίες Δυνάμειςe-genius.gr ...intelligent web software