Γράφτηκε στις .

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ειδική δράση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην Πλατεία των Εξαρχείων, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.

Η ειδική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και τη δημιουργία εστιών συγκέντρωσης τοξικοεξαρτημένων ατόμων, σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ειδικής δράσης συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί καθώς:

- ο πρώτος εξ αυτών κατείχε με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους, 15 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 42 γραμ.,

- ο δεύτερος, κατείχε 7 νάιλον συσκευασίες βάρους 48 γραμ., με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους ,

- ενώ οι άλλοι δύο κατείχαν από μία νάιλον συσκευασία έκαστος με μικροποσότητες κάνναβης.

Οι τρεις από τους παραπάνω συλληφθέντες αλλοδαπούς δεν διέθεταν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας. Επιπλέον, πέριξ της πλατείας Εξαρχείων, βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης, με 8 νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 394 γραμμαρίων. Για τον εντοπισμό των δραστών διενεργείται προανάκριση. Συνολικά, κατασχέθηκαν 486 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ. Παράλληλα στο πλαίσιο της ειδικής δράσης προσήχθησαν από την πλατεία των Εξαρχείων 7 άτομα (ένας ημεδαπός και 6 αλλοδαποί) για έλεγχο της δικαστικής τους ταυτότητας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αστυνομία, Εξάρχεια, Συλλήψεις, Επέμβαση