x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γερμανία: Σε πτωτική τροχιά το κόμμα των Πρασίνων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η δημοτικότητα του κόμματος των Πρασίνων, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία, συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτική τροχιά, έχει φθάσει πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση, που μεταδόθηκε σήμερα από το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, υποδεικνύει πως εάν διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία μεθαύριο Κυριακή, οι Πράσινοι δεν θα εξασφάλιζαν παρά το 13% των ψήφων. Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο κατά μια εκατοστιαία μονάδα από την προηγούμενη έκδοση αυτής της κυλιόμενης δημοσκόπησης, πριν από δύο εβδομάδες.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό προθέσεων ψήφου για το οικολογικό κόμμα από το 2018.

Το σχέδιο του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, στελέχους των Πρασίνων, να αντικατασταθούν οι καυστήρες πετρελαίου και αερίου των κτιρίων με πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές θέρμανσης συναντά έντονες αντιστάσεις και προκαλεί ανησυχίες. Η βασικότερη αφορά το κόστος, μολονότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δεν θα αναγκάσει ενοίκους κτιρίων που διαθέτουν λειτουργικά συστήματα να τα αντικαταστήσουν και ότι θα διατεθούν κίνητρα και επιδοτήσεις.

Η συντηρητική παράταξη, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και η αδελφή της παράταξη στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση, παραμένουν μαζί η ισχυρότερη παράταξη με το 28% των ψήφων, κατά τη δημοσκόπηση.

Δεύτερο κόμμα παραμένει η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με 20%

Οι άλλοι δύο εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό παραμένουν σταθεροί: το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD ) στο 18%, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) στο 7%.

Το κόμμα Η Αριστερά συνεχίζει να απειλείται να μείνει εκτός της Μπούντεσταγκ καθώς το ποσοστό του βρίσκεται στο 4%.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software