Αρνείται να εγκαταλείψει τα F-35 η Τουρκία

F-35-Joint-Strike-Fighter.jpg.jpg_12008046_ver1.0_1280_720.jpg
0
0
0
s2smodern

Προπαγάνδα δίχως τέλος από την Άγκυρα μέσω των ελεγχόμενων τουρκικών ΜΜΕ, αναφορικά με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και τα F-35, καθώς σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ» αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Είναι γνωστό πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν επιθυμεί ολοκληρωτική ρήξη με την Τουρκία και διατηρεί μια ήπια στάση, ωστόσο μια πιθανή παράδοση των μαχητικών 5ης γενιάς στην Άγκυρα είναι αμφίβολο εώς απίθανο. Οι ΗΠΑ, ειδικότερα το βαθύ κράτος, δεν πρόκειται να επιτρέψουν κανένα πλεονέκτημα της Τουρκίας σε βάρος της δυτικής συμμαχίας, καθώς όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, η ταυτόχρονη λειτουργία των F-35 και των S-400 αποτελεί κίνδυνο διαρροής των «μυστικών» του αμερικανικού μαχητικού. Την ώρα που η Τουρκία ακόμη δεν έχει ενημερωθεί επισήμως και γραπτώς για την αναστολή της συμμετοχής της στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών F-35, παρά τις δηλώσεις στην Ουάσιγκτον, συζητείται ακόμη το ενδεχόμενο να σταλούν στην Τουρκία τα 4 αεροσκάφη, που θεωρητικά έχουν παραδοθεί από τις ΗΠΑ στην Τουρκία σε αμερικανικό έδαφος, υποστηρίζει σήμερα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Το δημοσίευμα διατείνεται ότι το θέμα των F-35 είναι ανοιχτό ακόμη και στις συζητήσεις που διεξάγονται ανάμεσα στις δύο χώρες εξετάζεται είτε η παράδοση των 4 αεροσκαφών στην Τουρκία, είτε η επιστροφή των χρημάτων που έχει δώσει η Τουρκία μέχρι τώρα στο πρόγραμμα.

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», μετά τις δηλώσεις ότι ‘παγώνει’ εξ ολοκλήρου η διαδικασία της παράδοσης, δεν επιθυμούν να παραδώσουν έστω αυτά τα 4 μαχητικά, ούτε να δώσουν άδεια πτήσης ή ακόμη και να επιτρέψουν σε τουρκικά αεροπλάνα να μεταφέρουν καύσιμα στις ΗΠΑ ώστε τα F-35 να ταξιδέψουν στην Τουρκία. Ωστόσο, οι συζητήσεις συνεχίζονται και μπορεί να υπάρξουν και θετικές και αρνητικές εξελίξεις στο θέμα, εκτιμά η «Γενί Σαφάκ».

Τους πυραύλους που φτιάχνει η Τουρκία για τα F-35, θα χρησιμοποιηθούν στο δικό της μαχητικό Την ίδια ώρα, πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, οι πύραυλοι που κατασκεύασε η Τουρκία για τα F-35, τύπου SOM-J, στο πλαίσιο του προγράμματος μπορούν να ενσωματωθούν είτε στο εθνικό μαχητικό που ετοιμάζεται είτε στα μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη Akıncı της εταιρείας Baykar.

Pentapostagma

Ετικέτες: Τράμπ Τουρκία ΗΠΑ Σχέσεις F-35e-genius.gr ...intelligent web software