Πύρινος όλεθρος ξανά! Πάνω από 60 σπίτια κάηκαν, εναέρια μέσα δεν υπήρχαν και ο πρωθυπουργός προτείνει μόνο εκκενώσεις…

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μπορεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να δήλωναν πανέτοιμοι για τις φωτιές , όπως κάνουν κάθε χρόνο, σήμερα όμως ο κρατικός μηχανισμός ηττήθηκε ξανά. Πάνω από 60 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σε Ανάβυσσο-Λουτράκι-Δρβενοχώρια , οι κάτοικοι φωνάζουν για έλλειψη εναέριων αλλά και επίγειων μέσων κατάσβεσης της πυρκαγιάς και ο πρωθυπουργός ακολουθεί τακτικά Εύβοιας και δίνει αποζημιώσεις σε όσους είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται.

Ο κ.Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες παραδέχτηκε ότι  «οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες, λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές. Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος, γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την πολιτική προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές, ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι’ άλλες. Φωτιές είχαμε και θα έχουμε, είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημα είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές τις οποίες θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.»

Ο κρατικός μηχανισμός κατά των πρωθυπουργό λοιπόν κάνει το καλύτερο δυνατό! Αυτό φαίνεται ότι μπορεί επί των ημερών του…

TAGS: